Back to Question Center
0

Waarom zou je je tong moeten schoonmaken?

1 answers:

Wanneer mensen denken aan hun mondgezondheid, richten de meesten zich op het poetsen en flossen van hun tanden zonder te beseffen dat de tanden slechts 1/20 van alle orale oppervlakken omvatten!

Stel u voor dat in onze mond overleeft. 700 verschillende bacteriestammen die op alle harde en zachte weefsels van onze mond plakken, inclusief onze wangen, tandvlees en vooral de tong.

Het oppervlak van de tong is bedekt met kleine bultjes, papillen genaamd, en verzamelt in hun kleine groeven bacteriën, dode huidcellen en voedseldeeltjes. Deze laag bacteriën en ander puin dat op de tong zit kan een slechte adem en een witte verkleuring van de tong veroorzaken - teleprompter lcd.

Niet alleen dat, maar de bacteriën op de tong kunnen ook opnieuw op tanden en tandvlees terechtkomen, zelfs nadat ze zijn gereinigd, waardoor de kans op tandplak en tandsteenopbouw, alsmede tandbederf en tandvleesaandoeningen toenemen.

De gezondheid van uw tong is net zo belangrijk als die van uw tanden en het houden van een gezonde en schone tong die geen bacteriën nestelt is de sleutel tot het voorkomen van andere ernstige aandoeningen.

De meeste mensen denken dat het gebruik van een mondwater de beste manier is om van de onaangename adem af te komen, maar helaas is dit niet het geval.

Als het gaat om halitose, is de eerste oorzaak meestal de biofilm (een groep micro-organismen) die de tong bedekt. Spoelen werkt alleen niet, omdat wanneer mondspoelingen worden gebruikt, alleen de buitenste cellen van de biofilm worden vernietigd, de cellen onder de oppervlakte nog steeds gedijen.

Om slechte adem te bestrijden, moeten we de coating van biofilm fysiek verwijderen. Daarom zou het reinigen van je tong een onderdeel moeten zijn van je dagelijkse routine voor mondgezondheid.

Hoe reinig je je tong?

Er zijn twee manieren om je tong goed schoon te maken: poetsen (je kunt je normale tandenborstel gebruiken) en schrapen (met een tongkrabber).

De beste en meest effectieve manier om je tong te reinigen is door een tongkrabber te gebruiken. Plaats de krabber aan de achterkant van de tong terwijl u uw tong uitsteekt en schuif de schraper met gelijkmatige druk langs het oppervlak van de tong naar de punt. Spoel de schraper af en herhaal, zorg ervoor dat je van de achterkant van de tong naar de punt beweegt om niet per ongeluk de bacteriën te verteren die worden verwijderd. Nadat het hele oppervlak van de tong is geschraapt, reinigt en droogt u de tongschraper grondig en poetst en flosst u uw tanden zoals normaal.

Poets je tong minstens twee keer per dag, één keer 's morgens en één keer' s avonds.

Begin vandaag met deze gezonde gewoonte en geniet van alle voordelen ervan - frisse adem, verbeterde smaak en algehele mondgezondheid.

Als je al deze technieken probeert en slechte adem blijft je pesten, kan er een onderliggende tandheelkundige kwestie zijn. Raadpleeg zo snel mogelijk uw tandarts, zodat uw tanden kunnen worden onderzocht op verborgen gaatjes en verval.

(37. )
April 11, 2018