Back to Question Center
0

Tandheelkundige angst en angsten

1 answers:
Thuis / Alles over tandheelkundige aandoeningen / Tandheelkundige angst en angsten.

Dental Anxiety and Fears

Wat is tandheelkundige angst?

Wat een echte tandangst met zich meebrengt, is. een beetje meer dan rationele angst om naar de tandarts te gaan. Zelfs als sommige mensen weten dat ze gewoon onderzocht zullen worden en niet echt een tand hoeven te trekken of iets pijnlijks, is alleen al het idee om in de stoel van de tandarts te zitten voldoende om iemand volledig de zenuwen te laten verliezen. Dental Anxiety and Fears

De zuiverste vorm van tandangst is tamelijk intens en kan de gezondheid van iemand schaden - dominios peru. Als iemand infecties, intense tandheelkundige problemen en slechte tanden begint te ontwikkelen, kan het echt een probleem worden, uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat u de zorg van een spoedeisende tandarts moet zoeken vanwege het vermijden van de juiste zorg. De patiënt begint volledig in paniek te raken bij de gedachte dat hij naar de tandarts moet gaan, en het kan echt een enorm probleem in hun leven worden.

In deze verhoogde staat kunnen mensen met deze angst daadwerkelijk last hebben van een kortere levensduur en kunt u lichamelijk ziek worden terwijl u zich in de wachtkamer van het kantoor bevindt. Het wordt net zo serieus als een vliegangst, zo niet erger, omdat tandheelkundige zorg zo essentieel is om een ​​gezond leven te leiden, dat we er simpelweg niet zonder kunnen. Als angst voor tandheelkundig werk je emotioneel echt begint te pakken, zie je misschien geen wekenlang, maanden of zelfs langer een tandarts.

Dental Anxiety and Fears

Wat veroorzaakt tandheelkundige angst?

Toen panels van onderzoeksmedewerkers mensen met tandangst hebben geïnterviewd, werden een aantal redenen gevonden. Om iemand te helpen bij een aandoening als deze, is het erg belangrijk om volledig te ontdekken wat er is gebeurd en waarom, om te helpen de angst te verslechteren en om de patiënt hopelijk de kans te geven er uiteindelijk vanaf te komen.

Zodra zij iemand zien om hulp te krijgen of uitzoeken wat er gebeurt en waarom, zal de patiënt op het snelle spoor zitten om met vertrouwen in de stoel te zitten en weer een hoog niveau van vertrouwen voor de tandarts te ontwikkelen. hier zijn enkele redenen waarom mensen deze aandoening ontwikkelen.

Beschamende gedachten: Soms komt de hele fobie van de tandarts uit een beetje gênant. Mensen schamen zich misschien voor de toestand waarin hun tanden al zitten, of voelen zich gewoon erg afgeschrikt door de gedachte aan iemand die daar ronddwaalt. Als de tandarts of hun assistent zo dicht bij hun gezicht staat, kan dit onmiddellijk een beetje een fobie zijn.

Dental Anxiety and Fears

Slechte herinneringen: Dit komt heel vaak voor bij mensen die het gewoon prima deden bij de tandarts, maar die om de een of andere reden eenmaal zijn geweest en een vreselijke ervaring hebben gehad. Misschien werd er niet genoeg pijnmedicatie gebruikt, ze werden niet met respect behandeld, of er gebeurde een ander aantal gebeurtenissen. In veel gevallen kan de patiënt routine-onderzoek hebben gedaan en hebben geleerd dat ze die dag nog een wortelkanaalbehandeling of pijnlijke extractie moesten ondergaan.

Pijn die kan optreden: Zelfs als de patiënt in het verleden geen ervaring heeft gehad met ondraaglijke pijn, als deze onlangs iets heeft meegemaakt als een gebroken bot of erger,. ze willen misschien nergens heen waar ze pijn kunnen lopen. Veel mensen die ouder of ouder zijn, begonnen naar de tandarts te gaan voordat een paar van de verbazingwekkende technologische vooruitgang de laatste decennia plaatsvond, waardoor bezoeken een beetje gemakkelijker te verdragen en af ​​te handelen waren.

Niet genieten van het verlies van controle: Wanneer u de tandarts bezoekt, moet u heel stil zitten en misschien een groot deel van de controle opgeven, net zoals u zou moeten doen in. een vliegtuig. Mensen die in het verleden al angstig waren, realiseren zich dat dit op veel manieren kan worden veroorzaakt door verlies van controle en niet door volledige kennis van wat er precies gaat gebeuren. Je lot in iemands handen leggen, is voor veel mensen gewoon te moeilijk om te verwerken. Van de kosten van de procedure tot het ontbreken van een verbinding of een echte relatie met uw tandarts, biedt het enkele uitstekende oplossingen om de oorzaak van het probleem te achterhalen en in de toekomst geen constante angst te voelen. Het feitelijke idee om de eerste keer dat je je mond wilt verdoven, is wat velen vrezen, en na een bepaalde tijd zul je misschien gewoon dapper moeten zijn en dat gevreesde moment moeten doorstaan. Hier zijn enkele manieren om tandheelkundige angst te bestrijden die misschien nuttig is.

Vertel de tandarts over hoe nerveus u van tevoren bent. Of het nu aan de telefoon is of in de wachtkamer, laat hen weten dat dit een probleem voor u is, omdat ze het waarschijnlijk zullen begrijpen.

Sedatietandheelkunde: U kunt proberen een kantoor te vinden dat is ontworpen op een manier die kalmeert. Kleine dingen over decor kunnen een groot verschil maken, zoals velen hebben gevonden in hun zoektocht naar de uiteindelijk kalmerende tandheelkundige kliniek. Dingen met een vintage uitstraling en een andere inrichting die op iets uit een huis lijkt, kan de patiënt direct comfort bieden.

Rondkijken: Als u wilt, spreek met een paar verschillende tandartsen voordat u uw definitieve beslissing neemt. Als je slechts een korte periode van gezichtsuitdrukking nodig hebt, kan dat je op veel manieren tot rust brengen, en je zou je kunnen realiseren dat sommige tandartsen geweldige zorgcapaciteiten hebben en manieren waarop hun persoonlijke aanraking meteen rustgevend is. Dental Anxiety and Fears

Procedurele opties verkennen: Praat over alle sedatie-opties die beschikbaar zijn, er zijn veel van deze dagen die het beste kunnen zijn waar u ooit om hebt gevraagd!. Net als bij elke operatie of procedure, kun je het niet helpen dat je je wat kalmer voelt als je wordt geneigd om dat te doen.

Is het plannen van materie? Het uitzoeken van de beste tijd van de dag zal wonderen verrichten. Als je echt bang bent voor de procedure, wil je misschien 's morgens vroeg het overnemen, en de rest van je dag is misschien niet zo erg als je denkt dat het zal gebeuren.

Gewoon ademen: Het oefenen van een zeer langzame en gecontroleerde ademhaling tijdens je menstruatie waar je het meest angstig bent, zal je helpen ontspannen en je een veel betere kijk op je bezoek geven. Met het doel uw hartslag te vertragen, zult u zich op uw gemak voelen voor uw bezoek in de stoel.

Auditieve Afleiding: Luisteren naar iets dat afleidt zou een grote hulp kunnen zijn, veel tandartsen gebruiken doelbewust komische routines om de gemoedstoestand wat lichter te maken. Zelfs rockmuziek kan je net genoeg afleiden om je niet zo druk te maken over je bezoek als geheel, of over procedures die je misschien nodig hebt.

Breng een vriend mee: Met een bekend gezicht in de wachtkamer om te groeten doet u ook wonderen, want zelfs als dingen een beetje harig worden terwijl u in procedure bent, weet u dat. een warm gezicht zal er zijn als je klaar bent. Alles waar je bang voor bent of dat je niet leuk vindt, is altijd beter bij iemand waar je om geeft dan alleen.

April 11, 2018