Back to Question Center
0

Wisdom Teeth verwijderen: Go or No Go?

1 answers:

Een van de meest gevreesde hoofdstukken in iemands leven is wanneer de verstandskiezen 'in de mond' beginnen te 'groeien'. Herinner je je je 'moment van wijsheid' nog steeds?

Wijsheidstanden, of de derde kiezen, werden in die tijd het 'tijdperk van de wijsheid' genoemd, tussen 17 en 25 jaar. Ze zijn de. de laatste tanden komen helemaal achter in de mond los en vaak hebben ze niet voldoende ruimte om goed te groeien.

ZIE OOK: beïnvloede wijsheidstekenen: tekenen van problemen

Wijsheidstanden kunnen onder verschillende hoeken in de kaak worden geplaatst, soms zelfs horizontaal. Sommigen zullen verstandskiezen slechts gedeeltelijk door het tandvlees naar voren komen of volledig verborgen blijven, worden geraakt en gevangen in de kaak - servers for minecraft pe 0.10.0.

Omdat ze moeilijk te poetsen en schoon te maken zijn, kan een geïmponeerde verstandskies geïnfecteerd raken. Het kan immense pijn veroorzaken en zelfs de aangrenzende tand beschadigen.

De American Association of Oral and Maxillofacial Surgeons zegt dat verstandskiezen misschien niet hoeven te worden geëxtraheerd als ze volledig groeien en functioneel, pijnloos, holtevrij, ziektevrij en in een hygiënische omgeving met gezonde kauwgom zijn. zakdoek. Ze vereisen echter regelmatig, professioneel schoonmaken, jaarlijkse controles en periodieke röntgenfoto's om te controleren op eventuele wijzigingen.

Volgens de American Dental Association kan extractie van verstandskiezen noodzakelijk zijn als er aanwijzingen zijn voor veranderingen in de mond, zoals:

  • infectie
  • cysten (18. )
  • tumoren
  • schade aan naburige tanden
  • tandvleesontsteking
  • tandbederf (als het niet mogelijk of wenselijk is om de tand te herstellen)
.

De beoordeling van de gezondheid en de positie van uw verstandskiezen is onderdeel van een regelmatig bezoek aan een tandarts. Omdat de toestand van de mond na verloop van tijd verandert, raden we aan om je verstandskiezen voortdurend te laten controleren.

Praat met uw tandarts of een kaakchirurg over wat het beste is voor uw situatie.

April 11, 2018