Back to Question Center
0

Veel tanden knarsen - geef de grind

1 answers:

Heb je ooit pijn in je kaak gevoeld, alsof je de hele nacht kauwgom kauwde (of je potlood)?. Er zijn veel mensen die 's ochtends wakker worden met een doffe hoofdpijn en kaakpijn.

Misschien knarst u uw tanden terwijl u achter dreamland aanloopt en misschien weet u het niet eens.

ZIE OOK: Maalt u uw tanden?

Enorme klinische onderzoeken gewijd aan bruxisme - tandenknarsen of het balanceren van kaken - tonen aan dat meer dan 90% van de tanden. de bevolking ervaart het op een gegeven moment - commercial appraisal companies. In feite zeggen experts dat twee of drie van de tien kinderen zullen malen of balanceren, maar de meeste ontgroeien het.

Voor sommigen is slijpen een manier om te reageren op pijn (zoals oorpijn). Meerderheid kinderen malen hun tanden als gevolg van tandjes. Dit is hun eigen manier om pijn te verlichten, net zoals het wrijven van pijnlijke spieren.

Ons lichaam reageert goed op onze emoties, zelfs als we slapen. Dit maakt het nog moeilijker om een ​​diagnose te stellen omdat je je misschien niet eens realiseert dat je het doet.

De meest voorkomende oorzaken van slaapbruxisme (vermalen 's nachts) zijn stress, woede en depressie. Van bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva, is ook bekend dat ze deze aandoening veroorzaken. Ook mensen die de bovenste en onderste tanden verkeerd hebben uitgelijnd, hebben een grotere neiging om hun kaken te klemmen en hun tanden te slijpen dan die met correct geplaatste tanden.

Bruxisme kan niet alleen leiden tot merkbare pijn in het gezicht. In de meeste gevallen slijt en balt de nacht het tandglazuur en beschadigt het tandheelkundige werk, breekt het tanden en verhoogt de gevoeligheid van de tanden voor de temperatuur. Onderzoekers suggereren ook dat bruxisme mogelijk aanleiding geeft tot TMJ (Temporomandibulaire gewrichtsaandoening).

Als u vage hoofdpijn en pijn in de kaak voelt, bezoekt u uw tandarts en probeert hij de meest passende oplossing voor u uit te zoeken. Veel voorkomende behandelingen zijn onder meer harde plastic bijtspalken voor de boventanden of het nemen van anti-angst medicijnen. Een verandering in levensstijl om stress te verminderen kan ook een grote opluchting zijn voor mensen die bruxisme ervaren.

Bespaar je tanden en bespaar jezelf hoofdpijn.

Als je denkt dat je de 'grind' hebt, praat er dan met ons over . We zullen u graag helpen.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in:

April 13, 2018