Back to Question Center
0

Mondbeschermer voor tandenknarsen: wat te zoeken en hoe het werkt

1 answers:
Home / Artikelen / Mondbescherming voor tandenknarsen: wat. om te zoeken naar en hoe het werkt

Het slijpen van tanden is een veel voorkomend probleem en treft tot 33% van de kinderen in een bepaalde fase van hun ontwikkeling. Terwijl volwassenen iets minder vaak last hebben van bruxisme , hebben ze meer kans te lijden aan chronisch bruxisme of hun tanden slijpen gedurende de nacht. Bruxisme kan in ernst variëren, maar als het onbehandeld blijft, kan zelfs mild slijpen ongemak en permanente schade aan uw tanden veroorzaken. Mouth Guard for Teeth Grinding: What to Look for and How it Works

Wanneer u uw tanden slijpt, wordt het glazuur dun gewreven, waardoor uw tanden gevoeliger worden en meer vatbaar voor gaatjes en beschadiging. Als u uw tanden slijpt, kan dit ook leiden tot hoofdpijn, een stijve nek of kaak, moeite met scherpstellen, losse tanden, pijnlijk tandvlees en andere ongemakken - registration rr time warner cable. Vaak is de beste manier om de schadelijke effecten van bruxisme te verminderen met een gebitsbeschermer of gebitsbeschermer.

Waarom je een mondwachter nodig hebt

Mensen die last hebben van bruxisme of tandenknarsen zoeken vaak een tandheelkundige bewaker om hun. email en tandvorm. Terwijl je overdag je tanden kunt slijpen, wanneer het 's nachts gebeurt, kan het onopgemerkt blijven. Er zijn verschillende waarschuwingssignalen of bijdragende factoren die kunnen betekenen dat je je tanden slijpt:

 • Je wordt vaak wakker met een zere kaak of hoofdpijn
 • .
 • Je verspert een tand
 • (. 36) U lijdt aan aandoeningen die het zenuwstelsel of de gewrichten aantasten
 • U neemt antidepressiva , waardoor u uw tanden kunt slijpen
 • Uw tanden worden gevoeliger,. zoals van het verliezen van hun glazuur
 • Uw tanden voelen los wanneer u wakker wordt

Het slijpen van tanden kan het gevolg zijn van een reeks factoren of kan een fysieke reactie zijn op stress, nervositeit of. depressie.

Hoe een mondbescherming kiezen

Uw tandarts kan een occlusale spalk aanbevelen, of een aangepaste nachtwacht, meestal gemaakt door een orthodontist, vooral als uw slijpen ernstig is. , waar ze vaak schimmels voor kunnen nemen op kantoor. In minder ernstige gevallen kunt u in de verleiding komen om geld te besparen door uw mondbeschermer te bestellen bij een andere leverancier. Hier zijn enkele van uw opties:

 • Generieke plastic mondbescherming of sportbeschermer: Deze zijn geweldig voor zeer milde gevallen van bruxisme. U kunt ze vaak vinden in de mondverzorgingssectie van uw plaatselijke apotheek of in sportwinkels. Echter, mondbeschermers gemaakt voor sportkleding kunnen vaak volumineus of ongemakkelijk zijn.
 • "Kook en bijt" mondbeschermer: Deze zijn vaak te vinden in sportwinkels, en hoewel ze nog steeds op de volumineuze kant kunnen zijn, bieden ze een meer aangepaste pasvorm om je tanden te beschermen. en kaak. Je kookt ze en bijt vervolgens op het zachte materiaal, dat vervolgens uithardt en de perfecte pasvorm creëert.
 • Bestel online een aangepaste mondbescherming: Veel bedrijven bieden op maat gemaakte mondbeschermers die u vanuit huis kunt bestellen. Ze sturen je een vormkit met instructies om indrukken van je tanden te krijgen. Daarna stuur je de afdrukken terug en maken ze een op maat gemaakt mondbeschermer die je tanden beschermt tegen beschadiging tijdens het slijpen. Deze mondbeschermers kunnen tussen de zes maanden en vijf jaar meegaan en zijn vaak veel goedkoper dan de versie op kantoor.

Mondbeschermers zijn er in verschillende materialen in verschillende diktes en dichtheden. Je zou het materiaal voor je mondbeschermer moeten kiezen op basis van de ernst van je bruxisme :

  • Klemmen overdag: Er zijn dunne, lichte, aangepaste mondbeschermers. beschikbaar die geweldig zijn voor overdag dragen om kluiten en licht slijpen te voorkomen. Ze zijn vaak nauwelijks merkbaar en laten u gemakkelijk spreken, hoewel ze iets duurder kunnen zijn dan standaard mondstukken.
  • Milde bruxisme / gebalanceerde tanden: Voor slijpen die niet ernstig is, kunt u een zachte mondbeschermer gebruiken, over het algemeen gemaakt van rubber dat ongeveer 2 mm dik is. Dit is meestal gemaakt van een dikker plastic met een zachte rubberen voering en ongeveer 3 mm dik.
  • Ernstig bruxisme: Voor tandenknarsen die ernstig zijn en ernstige schade aan uw tanden veroorzaken, heeft u een mondbescherming nodig die dikker is en is gemaakt van een veel hardere kunststof of stijve acrylverf. Deze zijn vaak duurder maar kunnen drie tot vijf jaar meegaan, zelfs bij dagelijks gebruik.

  Hoe het werkt

  Een mondbescherming zorgt voor demping tussen uw bovenste en onderste tanden om beschadiging door slijpen te voorkomen. Op maat gemaakte mondbeschermers helpen om uw kaak goed uit te lijnen om vermoeiing te voorkomen, wat spanning op uw kaak, nek en hoofd kan verminderen. In de meeste gevallen bedekt de mondbeschermer alleen uw bovenste tanden, maar in speciale gevallen heeft u mogelijk een bovenste en onderste beschermkap nodig.

  Na verloop van tijd zal uw mondbeschermer waarschijnlijk beginnen slijten door constant slijpen en moet deze worden vervangen . Afhankelijk van het type mondbeschermer dat u kiest, moet u het mogelijk elke zes maanden vervangen. Mondbeschermers gemaakt van zwaardere materialen gaan mogelijk langer mee. De meeste professionals zeggen dat je je mondbeschermer moet verwisselen wanneer deze dun begint te worden, of om de vijf jaar, welke van de twee het snelst is.

  Negeer het tandenknarsen niet

  Als u ontdekt dat u tandenknarsingen hebt, zelfs als u niet last heeft van veel van de veelvoorkomende ongemakken, zoals. hoofdpijn of kaakpijn, moet je het probleem niet negeren. Na verloop van tijd zal constant malen, zelfs in milde gevallen, het belangrijke glazuur van uw tanden verwijderen. Het verlies van glazuur maakt je tanden gevoeliger voor bepaalde voedingsmiddelen, temperaturen en soms zelfs aanraken, zoals tijdens het poetsen. Omdat glazuur je tanden beschermt, zullen ze ook veel vatbaarder worden voor gaatjes. Na verloop van tijd kun je beginnen met andere ongemakken, losse tanden te ervaren, of je kunt zelfs een tand afsnijden .

  Als u vermoedt dat u 's avonds uw tanden hebt gepoetst, of merkt dat u ze overdag slijpt, wilt u misschien uw tandarts bezoeken voor een mondeling examen. Zij zullen u in de juiste richting kunnen leiden om de beste mondbeschermer voor u te kiezen.

April 13, 2018