Back to Question Center
0

Poets uw mondelinge gezondheidsresoluties op

1 answers:

Dus de oudejaarsavond was meer dan een maand geleden en al zoveel van onze resoluties voor het nieuwe jaar zijn verbroken. Die dagelijkse bezoeken aan sportscholen zijn afgenomen tot wekelijkse, en we hebben het koude weer de schuld van het breken van de alcohol-moderatie-resoluties?

Het doel van dit artikel is om ons zachtjes te herinneren aan het belang van het handhaven van de resoluties van het nieuwe jaar. met betrekking tot onze gezondheid, in het bijzonder die met betrekking tot onze mondgezondheid.

ZIE OOK: Vecht Gevaarlijke Ziekten door Tanden Te Borstelen

Hier is een lijst met de meest voorkomende resoluties die mensen maken (en hopelijk niet breken) als het gaat om mondgezondheid. :

Ik beloof mijn tanden beter te poetsen!

Effectieve reiniging van de mond is een complexe procedure die voortdurend moet worden herzien en aangepast om aan te passen aan onze veranderende mond - βιταμινεσ για παιδια 6 ετων. Het type borstel, de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan het poetsen en de methode om te poetsen en het gebruik van reinigingshulpmiddelen spelen allemaal een rol in hoe effectief onze reiniging is.

Het is bewezen dat elektrische tandenborstels veel effectiever zijn bij het verwijderen van tandplak dan handtandenborstels. In feite concludeerde een studie 1 die in 2014 werd uitgevoerd door de Cochrane-studiegroep (een wereldwijd onafhankelijk netwerk van onderzoekers en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg) dat elektrische tandenborstels (zonder merkspecificaties) veel effectiever waren in het reinigen en verwijderen van tandplak. dan handmatige tandenborstels. De studie toonde aan dat er een plaque van 11% was in plaque na één tot drie maanden gebruik en een 21% reductie in plaque na beoordeling na drie maanden gebruik. Voor gingivitis was er een reductie van 6% na één tot drie maanden gebruik en een verlaging van 11% na beoordeling na drie maanden gebruik.

Moderne elektrische tandenborstels hebben ook timers waarmee we de juiste hoeveelheid tijd kunnen poetsen (2 minuten 's morgens en 2 minuten' s avonds voor het slapengaan). De richting van het borstelen en de hoeking van de borstelharen is ook belangrijk om geen trauma aan de tanden of het tandvlees te veroorzaken door overborstelen. Het borstelen moet worden uitgevoerd met een ronde of cirkelvormige beweging en rond het tandvleesgebied in een draaiende beweging.

Ik beloof meer te flossen!

De meesten van ons hebben de beste bedoelingen in gedachten als het gaat om flossen, maar we kunnen er nooit in slagen de tijd te vinden, nietwaar?. Flossen moet niet worden gezien als een aanvulling op poetsen, maar is net zo belangrijk als zichzelf poetsen als het niet meer zo is. Flossen of interdentale reiniging (met behulp van kleine borstels of floss tussen de tanden) heeft tot doel de gebieden te reinigen die uw tandenborstel niet bereikt. De contactgebieden tussen de tanden staan ​​bekend als de "interproximale" of "approximale" gebieden en deze zijn meer vatbaar voor verval en gaatjes dan andere tandoppervlakken, omdat ze zelden worden gereinigd door alleen te poetsen.

Een in 2010 uitgevoerd onderzoek concludeerde dat "Approximal surfaces of incisors, canines, premolars de hoogste cariësratio's in de bestudeerde tanden vertoonden" 2 . Het is daarom belangrijk om direct na het poetsen te flossen, omdat dit het fluoride dat we tussen de tanden van de tandpasta halen, duwt en zo extra bescherming biedt tegen holtes en bederf.

Ik stop met roken!

Stoppen met roken is een van de meest voorkomende resoluties wereldwijd.

Het is een resolutie die specifiek moet worden nageleefd vanwege het uiterst schadelijke effect van roken op de algehele gezondheid en specifiek op de mondgezondheid. Zoek het advies in van uw tandarts of uw huisarts, die u kan helpen deze resolutie te behouden.

Droogjaar!

Nou, misschien niet een heel jaar, maar de meeste mensen besluiten tot een droge januari na aflaten in de feestperiode. Alcoholinname met mate is op zichzelf niet gecontra-indiceerd, maar we moeten ervoor zorgen dat het niet te veel wordt. Alcohol is zuur van aard (ethanolzuur) als gevolg van het fermentatieproces en dit zuur kan het glazuur op de tanden demineraliseren, waardoor slijtagepatronen worden veroorzaakt die bekend staan ​​als erosie. Dit kan een nadelig effect hebben op verzwakking van de tanden en gevoeligheid veroorzaken. De tanden kunnen ook effectiever vatbaar worden voor verval. We moeten proberen de zuurgraad van alcohol te neutraliseren door stilstaand water te drinken om de pH in de mond te neutraliseren.

Alcoholgebruik bij het roken (of kauwen) van tabak kan leiden tot een verhoogd risico op mondkanker en daarom moeten we altijd proberen onze alcoholconsumptie te beperken.

Ik zal mijn tandarts vaker zien!

Deze resolutie is een zekere manier om u te helpen mondziekten te voorkomen, aangezien een bezoek aan de tandarts niet alleen is om een ​​behandeling uit te voeren wanneer nodig, maar ook. fungeren als een manier om ziektes op een afstand te houden. Onthoud dat een gebrek aan symptomen niet wijst op een goede gezondheid, omdat onderliggende sluimerende problemen mogelijk op de loer liggen en deze alleen kunnen worden opgepikt door uw tandarts.

De tandarts zal niet alleen vroege problemen diagnosticeren die mogelijk nog niet worden behandeld, en advies geven over hoe deze problemen kunnen worden voorkomen door grotere problemen te worden die behandeling behoeven, maar zij kunnen ook advies geven over hoe u voor uw orale verzorging moet zorgen. en algemene gezondheid beter. Voorkomen is altijd beter dan genezen en zonder het advies in te winnen van een opgeleide medische professional lopen we het risico kleine problemen samen te stellen tot grotere problemen, die mogelijk een complexere behandeling vereisen. Een regelmatige reiniging is altijd nodig om tandvleesaandoeningen op afstand te houden en dit wordt meestal uitgevoerd door uw tandarts of mondhygiënist bij uw reguliere controle-afspraak.

Tot slot wens ik u allen veel succes bij het houden aan de bovenstaande resoluties en als u dit jaar nog niet hebt gedaan, is het misschien verstandig om een ​​aantal van de bovenstaande overwegingen te overwegen!

(. 72)
Dr. Marwan Al-Obeidi

. Dr. Marwan Al-Obeidi , BDS
Klinische kop & amp;. General Dentist, UK
BDS (Londen), MFDS RCS (Engeland)
Lid van het Royal College of Surgeons of England


. Referenties:

Cochrane-studiegroep: elektrische / elektrische tandenborstels in vergelijking met handtandenborstels voor het behoud van de mondgezondheid

Gepubliceerd: 17 juni 2014.
Auteurs: Yaacob M, Worthington HV,. Deacon SA, Deery C, Walmsley A, Robinson PG, Glenny A

Prevalentie van cariës op individuele tandoppervlakken en de verdeling ervan op leeftijd en geslacht bij universitaire ziekenhuispatiënten.

European Journal of Dentistry, juli 2010, 270-279.
Auteurs: Mustafa Demirci, Safa Tuncer en Ahmet Ayhan Yuceokur

April 13, 2018