Back to Question Center
0

Leven na orthodontie: heb ik echt pallen nodig?

1 answers:

Dus je bent eindelijk in de buurt van de finishlijn van je orthodontische behandeling. Hoe kunt u ervoor zorgen dat u uw gloednieuwe glimlach kunt behouden en behouden?

Onze specialist orthodontist Dr. Argiro Kechagia vertelt over de zes meestgestelde vragen over tandheelkundige houders. Waar zijn ze voor en heb je ze echt nodig?

ZIE OOK: Bretels en daarbuiten

 • 01

  Wat zijn. orthodontische vasthouders voor?

  De vasthouders maken deel uit van de laatste fase van orthodontische behandeling en zijn erg belangrijk omdat ze verantwoordelijk zijn voor het behoud en vasthouden van de uitlijning van de tanden en de verbetering van de beet na voltooiing van actieve - elegante uhren herren. Orthodontische behandeling.

  Tanden die orthodontisch zijn verplaatst, hebben een inherente neiging om terug te keren naar hun oorspronkelijke malocclusieposities.

  De behoefte aan retentie is erg belangrijk om de stabiliteit van de occlusie te behouden die bereikt wordt door de orthodontist en de patiënt, en de retainers doen precies dit.

 • 02

  Zijn er verschillende soorten houders?

  Er zijn twee verschillende soorten houders en deze worden beide vaak gebruikt:

  (. 0) Vaste bevestigers

  Vaste borgklemmen zijn meestal met draden verbonden aan de achterkant van de onderste voortanden voor esthetische en langdurige retentie. Deze kunnen direct in de mond worden vervaardigd of indirect van een nauwkeurig stenenmodel.

 • Verwijderbare houders

  • Vasthouders die zijn vervaardigd van roestvrij staaldraad en acryl (houders van Hawley en Wrap-Around)
  • . Doorzichtige vacuüm gevormde houders. Deze houders zijn comfortabel en esthetisch vanwege hun onzichtbare uiterlijk.
 • 03

  Hoe vaak en hoe lang moet ik ze dragen?

  Het wordt aanbevolen dat alle patiënten retentiehandhaving hebben voor ten minste. 1 jaar. De meeste orthodontisten gebruiken een verwijderbare houder voor de bovenboog, aangezien de meeste terugval optreedt in de eerste 6 maanden na het verwijderen van beugels, de maxillaire houder gedurende de eerste zes maanden fulltime wordt gedragen. Na de eerste 6 maanden kan de patiënt alleen naar nachtkleding gaan en dit geleidelijk verminderen als er geen drukzones zijn wanneer de houder wordt geplaatst. De onderste houder is meestal een vaste houder, die hij zelfs een heel leven lang op zijn plaats moet laten.

  Onthoud altijd dat het antwoord op de vraag van stabiliteit op lange termijn retentie op lange termijn is.

 • 04

  Hoe weet ik wanneer ik nieuwe nodig heb?

  Bij een vaste retentie, als u vindt dat de lijm eraf is gegaan. of meer tanden en dat uw gebonden houder los is geraakt, ga zo snel mogelijk naar uw orthodontist.

  De verwijderbare houders moeten worden vervangen wanneer:

  • u slijt door het plastic
  • stukjes draden of acrylplaat afbreekt
  • . werd erg los en je orthodontist kan ze niet meer vastzetten
  • ze worden gewoon erg vuil net als al het andere dat je elke dag draagt ​​
  • de stand van je tanden verandert voldoende zodat je houder niet past. correct

  Over het algemeen is het tijd voor aanpassing, reparatie of vervanging als uw houder niet ziet of past zoals vroeger. Wacht niet langer en betaal meteen uw orthodontist.

 • 05

  Hoe maak ik mijn houders effectief schoon?

  Een vaste retentie kan het reinigen tussen de tanden uitdagender maken. Echter, met goede flosprocedures en regelmatige hygiënistenafspraken, kunnen de vaste houders op hun plaats worden gehouden tot de volwassenheid of, indien nodig, voor onbepaalde tijd.

  Met verwijderbare houders moeten beide typen als volgt gereinigd worden:

  • U kunt uw verwijderbare houders met een tandenborstel afborstelen (niet degene die u gebruikt om uw tanden te poetsen) met. vloeibare zeep of een niet-schurende tandpasta. Vergeet niet om ze goed af te spoelen.
  • Week de houders eenmaal per week in een reinigingsoplossing voor kunstgebitten. Los de tablet op en plaats de houder gedurende 10 minuten tot maximaal 20 minuten in de oplossing. Gebruik alleen koud water om uw houder te weken.

  Dr. Argiro heeft uitgebreide training en ervaring in de behandeling van kinderen, tieners en volwassenen met behulp van de nieuwste technieken in de orthodontie waaronder linguale beugels, onzichtbare beugels, het Damon-systeem en mini-implantaten. Ze is een gecertificeerde leverancier van beugels Invisalign, Eon en Incognito. Ze is ook opgeleid om patiënten met een gespleten lip en gehemelte te behandelen, samen met orale en maxillofaciale chirurgen.

  Tot boek een consult met Dr. Argiro, bel ons vandaag op 04-3949433.

April 13, 2018