Back to Question Center
0

10 manieren om slechte adem te elimineren

1 answers:

Het vinden van slechte adem bij anderen is zo eenvoudig, maar de meeste mensen met halitose weten niet dat ze het hebben. Bijna iedereen heeft een slechte adem gehad, maar voor sommigen is het een hardnekkig probleem.

Als je niet zeker weet of je het hebt, is de beste manier om erachter te komen een geliefde te vragen. Als je je niet comfortabel voelt, is hier een eenvoudige test die je kunt doen - uhr rot. Lik je pols of de rug van je hand en ruik. Als de geur slecht is, kun je er zeker van zijn dat je adem ook is.

Slechte adem wordt vaak veroorzaakt door inefficiënte mondhygiëne, medische aandoeningen zoals diabetes en bijwerkingen van medicijnen.

Hier zijn enkele manieren om slechte adem kwijt te raken.

  1. Twee keer per dag poetsen en dagelijks flossen om je mond schoon te maken en voedsel dat tussen je tanden zit op te ruimen, dat later oud kan worden en stinkt.
  2. Gebruik een tongkrabber om de oppervlakken van uw tong schoon te maken die vaak worden gemist door alleen te poetsen.
  3. Kauw suikervrije kauwgom om de speekselafvoer te stimuleren en te voorkomen dat je mond uitdroogt. Een droge mond kan leiden tot slechte adem.
  4. Stoppen met roken.
  5. Spoel uw mond grondig na met eten of tussendoor als u niet kunt poetsen.
  6. Snack op appelen, peren, wortelen, selderijen en komkommers. Deze crunchies stimuleren de productie van speeksel.
  7. Eet fruit dat rijk is aan vitamine C, zoals bessen en guaves. Vitamine C helpt bij het bestrijden van tandvleesaandoeningen en gingivitis die een slechte adem veroorzaken.
  8. Schakel over naar een alcoholvrij mondwater. Alcohol kan uitdrogen en je mond irriteren.
  9. Als u medicijnen gebruikt, moet u uw tandarts hierover informeren. Veel medicijnen kunnen een droge mond veroorzaken.
  10. Zorg ervoor dat u ten minste twee keer per jaar uw tandarts bezoekt voor controles en tandreinigingsbehandelingen.

Als je al aan het beoefenen bent en deze vervelende ademhaling hinderlijk blijft bestaan, vraag dan je tandarts om aanvullend advies en bespreek nieuwe behandelopties.

Als u vragen heeft of een afspraak moet maken, neem dan contact met ons op .

April 13, 2018