Back to Question Center
0

Hoe de mondgezondheid van uw kind te handhaven

1 answers:

Preventie is altijd de sleutel tot een betere gezondheid en welzijn. Hetzelfde geldt voor de tanden. De primaire tanden van kinderen helpen hen niet alleen om te kauwen en te praten, ze hebben ook ruimte voor permanente die onder het tandvlees liggen. Dit is de reden waarom het erg belangrijk is om een ​​goede mondverzorging routine vroeg in het leven om ervoor te zorgen dat uw jonge tanden en tandvlees gezond en sterk blijven.

Er zijn manieren om tandbederf te voorkomen voordat het gebeurt en ze zijn supergemakkelijk! - design museum nyc. Preventie van tandbederf bij kinderen gebeurt hoofdzakelijk in 6 eenvoudige stappen, 3 thuis gedaan en 3 bij de tandarts.

3 STAPPEN THUIS

 • 01

  Poets de tanden van uw kind

  Wanneer we eten, een laag plakfilm genaamd plaque. wordt gevormd op de tanden en bedekt het. Deze plaque bevat bacteriën, die na een maaltijd of snack zuren afgeven die het harde oppervlak op je tanden aantasten dat glazuur wordt genoemd. Herhaalde aanvallen op uw glazuur resulteren uiteindelijk in gaatjes.

  Door regelmatig de tanden van uw kind te poetsen, verwijdert u de plaque en de stiekeme bacteriën die erin zitten!. Als een tandenborstel niet beschikbaar is, laat je kind zijn mond grondig spoelen met water om alle suiker en ander voedselresten in zijn mond kwijt te raken en borstel het zo snel mogelijk.

  De American Academy of Pediatric Dentistry beveelt aan dat ouders een klein uitstrijkje van fluoridetandpasta gebruiken om babytanden twee keer per dag te poetsen zodra ze uitbarsten en een zachte, leeftijd geschikte tandenborstel. Zodra kinderen van 3 tot 6 jaar oud zijn, moet het aantal worden verhoogd tot een grootte van een erwt. Ouders moeten het tandenpoetsen van hun kind uitvoeren of ondersteunen totdat ze oud genoeg zijn om het op eigen kracht efficiënt te doen. Zorg ervoor dat uw kind naar buiten spuugt en niet teveel tandpasta inslikt na het poetsen.

 • 02

  Floss

  Ja, dat klopt!. Kinderen moeten net als volwassenen elke dag flossen!. Het verwijdert tandplak tussen de tanden waar tandenborstels niet kunnen komen. U zou uw kind moeten helpen floss door of een flosshouder of het gebruiken van regelmatige floss.

 • 03

  Slim snacken

  U bent de ouder, dus u bent degene die de spelregels vaststelt. Laat uw kind weten dat er voedsel is dat goed is voor het lichaam en voedsel dat nutteloos is en zelfs schadelijk voor de tanden.

Voed altijd voedzaam voedsel tijdens snack- en maaltijdtijden. Zoek naar gezonde opties met minder geraffineerde suikers, kleurstoffen, zuren (frisdrank en energiedranken). Voedzame bevatten vitaminen en mineralen en vezels die van nature de tanden reinigen (voornamelijk rauw voedsel zoals fruit en groenten, vooral de knapperige). Zuivelproducten zijn ook erg belangrijk!

Onderzoek heeft aangetoond dat kazen kenmerken hebben die tanddemineralisatie en holtevorming voorkomen.

Bescherm de parelwitte tanden van uw kind door hem geen ongezonde snacks te geven zoals plakkerige karamel, harde snoepjes en gelei. Dit zijn gewoon slecht nieuws voor de tanden!

3 ZAKEN TE DOEN BIJ HET KANTOOR VAN DE TANDARTS

 • 01

  Regelmatige controle en reiniging

  (. 0) Uw kind moet de tandarts om de zes maanden bezoeken voor regelmatige controles om vroege, kieskeurige tanden te detecteren, terwijl deze eenvoudig en klein zijn. Op deze manier zal de behandeling ook psychologisch eenvoudig en gemakkelijk voor uw kind zijn en hij kan de behandeling zonder enige pijn gelukkig ondergaan. Bij verwaarlozing kan het verval een diepere behandeling nodig hebben die tijdens de behandeling een injectie vereist om de tand te verdoven. Dit kan pijnlijk zijn en angst of angst bij uw kind oproepen.

  Dus bespaar je kind alle pijn en breng hem vroeg naar de tandarts voor een controle. De tandarts van uw kind moet tijdens de afspraak regelmatig de tanden van uw kind schoonmaken om kalkaanslag te verwijderen die schadelijk zijn voor zijn tandvlees en tanden.

 • 02

  Fluoridetoepassing

  Verval treedt op wanneer het zuur (geproduceerd door bacteriën in de plaque) het glazuur vernietigt dat de tand beschermt. Hoe meer blootstelling aan zuur, hoe meer mineralen uitlogen en de kleine gaatjes groter worden - dit leidt uiteindelijk tot een holte.

  In dit geval past uw tandarts fluoride toe op de tanden van uw kind om de verloren mineralen op de tanden te vervangen. Fluoride is een mineraal dat op het oppervlak van tanden zal diffunderen om de kleine gaatjes die zijn achtergelaten door de uitgeloogde mineralen te blokkeren. Fluoride vormt een sterkere binding met de tandstructuur dan die verloren mineralen. Fluoride voorkomt ook dat bacteriën zich hechten aan de tandstructuur, het vermindert de tandplakvorming op de tand en vermindert dus het verval gedurende de volgende 6 maanden na de toepassing. Daarom is het raadzaam om twee keer per jaar fluoride op het kantoor van de tandarts toe te passen voor bescherming gedurende het hele jaar door.

 • 03

  Put- en barstafdichtingsmiddelen

  Onze tanden hebben kleine bosjes en valleien waarop we voedsel malen, dit worden putten en scheuren genoemd. Deze putten en kloven behouden plaque, voedsel en bacteriën. Daarom is dit het gebied waar het verval het snelst voorkomt!

  Dus wat kunnen we daaraan doen?. We verzegelen ze !. Ja, sluit die putten en scheuren af ​​met een tandheelkundig plasticachtig materiaal dat veilig is om op menselijke tanden aan te brengen. Sealants blokkeren alle groeven en laten voedsel en plaque gewoon van de tanden glijden zodat bacterieel zuur de tandstructuur in dat gebied niet aantast!

  Deze kitten kunnen meer dan een jaar meegaan als ze goed onderhouden zijn en. ze moeten regelmatig door de tandarts worden gecontroleerd.

  Voila!. Nu heb je de tanden van je kind allemaal beschermd en voorkom je toekomstig verval!. Het is zo eenvoudig en toch heel belangrijk, en het beste deel is dat je er thuis en op het kantoor van de tandarts deel van uit kunt maken.

April 16, 2018