Back to Question Center
0

Kan olie trekken uw mondgezondheid verbeteren?

1 answers:

Olie trekken, een oude Ayurvedische tandartspraktijk waarbij een eetlepel olie in je mond wordt gesmeerd, maakt een grote moderne comeback. En waarom niet, toen gigantische beroemdheden zoals Gwyneth Paltrow en Shailene Woodley er helemaal uit gingen en ook zweren?

Olie trekken is niets nieuws. In feite wordt het al eeuwenlang beoefend in India en Zuid-Azië - prom dresses under 100. Er wordt gezegd dat het de tanden witter maakt, de mondgezondheid verbetert en toxine in uw lichaam aantrekt.

Maar voordat we allemaal gaan en op de bandwagon springen, laten we eens kijken naar wat beschikbare informatie over olielekken om te zien of het iets is dat het proberen waard is.

Dus hoe doe je olie precies aan het trekken?

Olie trekken gaat op zwiepen of â € ~trekkenâ € ™. een eetlepel (15 ml) eetbare olie zoals kokos, olijf, sesam of zonnebloem gedurende 20 minuten en spuug het uit. Als je doorgaat, wordt de olie dikker en voel je een gevoel van volheid in je mond. De vloeistof die u uitspuugt, moet schuimig en crèmewit lijken.

Hoe werkt het?

Oilpulling. com zegt: â € œWat u aan het tekenen bent, is niet alleen gifstoffen uit de mond, maar diep uit spleten tussen tanden en tandvlees en uit de vele kleine buisachtige structuren in de tanden, die zich in die gebieden kunnen opbouwen en. worden meestal niet geëlimineerd. â € ™

Welk onderzoek is er gedaan om de effectiviteit van olie op de mondgezondheid te bewijzen?

Er zijn enkele onderzoeken gedaan naar het trekken van olie. Een studie uit 2008 gepubliceerd in PubMed betrof 20 proefpersonen gedurende 2 weken en concludeerde dat â € œOoltrekken kan worden gebruikt als een effectief preventief hulpmiddel bij het handhaven en verbeteren van de mondgezondheid. â € ??. Resultaten van een ander onderzoek in 2007 betroffen 10 proefpersonen voor een onderzoek van 45 dagen dat 'Olie trekken tandheelkundige voordelen heeft'. Dit biedt dus een kans om te worden toegevoegd aan andere mondhygiënemaatregelen. â € ™

Tandheelkundige professionals zeggen echter dat deze studies een zo klein aantal proefpersonen omvatten en dat zulke kortetermijnduren van grote waarde zijn voor de mondgezondheid.

Moet ik overwegen olietrekken toe te voegen om mijn mondgezondheid te verbeteren?

Op dit moment is er geen substantieel onderzoek geweest dat zegt dat olielekken extra voordelen kan bieden ten opzichte van zeer wetenschappelijk en wetenschappelijk onderzochte. bewezen technieken zoals regelmatig poetsen en flossen, en het gebruik van mondspoelingen als aanvullende maatregel.

Wat de American Dental Association betreft, hebben zij een verklaring uitgegeven waarin staat: â € œOp basis van het ontbreken van wetenschappelijk bewijs, beveelt de American Dental Association olietrekken niet aan als een mondhygiënepraktijk. De ADA blijft aanbevelen dat u, om een ​​goede tandgezondheid te behouden, twee keer per dag twee minuten poetst met fluoride tandpasta en floss tussen uw tanden eenmaal per dag en geen tabak gebruikt. â € ™

Er zijn tot dusverre geen gedocumenteerde nadelige gevolgen van olievervuiling. Mensen die â € œoil trekkenâ € ??. zeggen dat het heeft geholpen hun tanden witter te maken, slechte adem te verlichten en zelfs gingivitis te verminderen. Kokosolie , een favoriet onder enthousiasten die olie trekken, wordt verondersteld levensvatbare microbiële eigenschappen te hebben (in zijn semi-verteerde staat) die de mondhygiëne-industrie ten goede kan komen.

Hoe zit het met u?. Heb je olie getrokken?. Ga je het proberen?. Deel ons uw mening in de commentaarsectie hieronder.

April 16, 2018