Back to Question Center
0

Vraag de tandarts: vermijdt Sugar Caves?

1 answers:
.

â € œDoes Sugar Cause Cavities?

Dit. is een eeuwenoude vraag die we van veel van onze patiënten horen, en ons antwoord kan je misschien verrassen - zero shot yag yakici.

Suiker is op zich niet slecht voor je tanden â € "het is de combinatie van suiker en bacteriën in je mond is schadelijk voor je tanden.

Als je iets suikerachtig eet, kleven er kleine stukjes suiker aan je tanden, verstopt in de spleten en spleten. Hoewel dit op zich niet zoveel uitmaakt, is het echte probleem dat onze mond ook de strep-bacteriën herbergt in diezelfde kleine spleten en spleten.

Strep-bacteriën houden van hangen aan de opbouw van tandplak op onze tanden. Wat is meer, de bacterie houdt van â € œetenâ € ??. de suiker. Nu klinkt het alsof het een goede zaak kan zijn, want als de bacteriën de suiker eten, krijgt hij het van onze tanden af, toch? Ja en nee: als de bacteriën zich voeden met de suiker, scheiden ze zuren uit, en het eindigt. de zuren zijn die het probleem veroorzaken!

Hoewel het glazuur van onze tanden de hardste minerale substantie in ons lichaam is, is het zeer vatbaar voor schade door zuren. Â Wanneer zuren zeer lang in contact komen met tandglazuur, begint het zuur het glazuur te eroderen, waardoor uiteindelijk het verval begint. Voordat u het weet, verschijnen holtes overal.

Dat is de reden waarom getrainde tandheelkundige professionals, zoals die van  1st Family Dental , ons eraan herinneren om onze tanden tweemaal per dag te poetsen, regelmatig te flossen en regelmatig te worden. controles twee keer per jaar met een professionele schoonmaak.

Veroorzaakt Sugar Cavities?. Het is niet de hoeveelheid suiker die je eet die ertoe doet. Â Integendeel, de belangrijke relatie is hoe lang de suiker op je tanden blijft zitten - hoe langer het blijft, hoe langer het beschikbaar is om door de bacteriën te worden geconsumeerd en hoe meer zuren worden geproduceerd.

Het geheim is dus om te poetsen en te flossen na het eten van voedsel met suikers erin en regelmatig een getrainde tandarts te zien. Â Als u de zuren en de opeenhoping van tandplak laag houdt, kunt u sommige gaatjes die u krijgt, verwijderen, zelfs als u graag suikers eet.

April 16, 2018