Back to Question Center
0

Tandenbusters: hoe concessiesnacks glimlachen beschadigen

1 answers:

AACD-tandartsen bieden advies over zomerfilmmunchies

MADISON, Wis. (7/2/12) â € "Voor veel mensen is de bioscoopervaring niet compleet zonder een reis naar de concessietribune. Maar die suikerachtige, plakkerige en boterbeladen snacks zijn engerder dan een blockbuster horror flick en spelen een grote rol in tandbeschadiging, vlekken en gaatjes, volgens de American Academy of Cosmetic Dentistry (AACD) - scitec whey.

Hier vindt u een overzicht van de beste en slechtste theaterhapjes voor uw tanden van een panel van tandheelkundige deskundigen van AACD, waaronder AACD-voorzitter Dr. Ron Goodlin, DDS, uit Toronto, Ontario, Dr. Colleen Olitsky,. DDS, uit Jacksonville, Fla., En Dr. Kellee N. Stanton, DDS, uit St. Paul, Minn.

â € œCrunching down op een niet-gepofte popcornkorrel is een veel voorkomende oorzaak van pijnlijke gebitbreuken. , â € ??. het paneel wijst erop. Elke tandarts merkte op dat ze patiënten hebben behandeld voor gebroken tanden van popcorn. â € œPopcorn kaf kan ook vast komen te zitten tussen de achterste tanden en het tandvlees, vaak een antibioticakuur nodig om de ontstane infectie op te ruimen na verwijdering. â € ™

Hoewel snoep een overduidelijke dader is, zijn sommige keuzes beter dan andere voor tanden. Het panel beoordeelde een aantal favoriete filmsnoepjes:

  • Sour Candies (Sour Patch Kids and War Heads) â € "Deze snoepjes veroorzaken de meeste schade omdat ze grote hoeveelheden citroenzuur, fumaarzuur en appelzuur bevatten. , die allemaal het tandglazuur beschadigen.
  • Karamel (Milk Duds and Sugar Babies) â € "De karamel in deze lekkernijen is super plakkerig waardoor hij lang op de tanden kan blijven zitten. Ook kan zijn kleverigheid ervoor zorgen dat kronen of vullingen eruit kunnen worden getrokken.
  • Snoepjes op basis van fruit en noten (Raisinets en Boston Baked Beans) - Hoewel deze misschien een gezonde keuze lijken, zijn ze ook plakkerig, waardoor suiker op tanden kan blijven plakken.
  • Candy Coated Chocolates (M & M's en Reeseâ € ™ s Pieces) â € "Hoewel het niet zo plakkerig is als andere snoepjes, kleurt de gekleurde snoepschaal tanden.

Zuur-verpakte dranken

Frisdrank is een andere concessie-schuldige en draagt ​​volgens het AACD-expertpanel een een-tweetje. Ten eerste is er het hoge suikergehalte. Vervolgens, en erger nog, is het hoge zuurgraadniveau dat tandglazuur aantast. Zuurniveaus worden gerangschikt op de pH-schaal, hoe lager het aantal, hoe zuurder de stof is. Terwijl accuzuur op schaal 1 op 0 staat, staat soda bij of onder een 3 in vergelijking met water dat op 7,0 staat (neutraal). Het is niet verwonderlijk dat AACD-experts flessenwater of sodawater aanbevelen of zelfs kiezen voor een klein frisdrankje om de schade te verminderen.

Snacks voor uw glimlach

U hoeft helemaal geen filmsuikergoed en -snacks te vermijden wanneer u naar de bioscoop gaat zeggen AACD-experts, maar op zoek bent naar betere alternatieven.

  • Donkere chocolade is het minst verwerkt en het dichtst bij de cacaoboon, die tannines, polyfenolen en flavonoïden bevatten. Elk van deze biedt een sterke antioxidant die de mond en tanden ten goede komt.
  • Pixie Stix is ​​een snoepoptie waar het panel het over eens is omdat ze direct op de tong worden gegoten, waardoor het helemaal niet kauwen wordt vermeden.
  • Kaasachos - vanuit een puur mondgezondheidsperspectief zijn nacho's een redelijke keuze, omdat het suikergehalte niet hoog is, ze niet moeilijk te kauwen zijn en er niet veel zuurgraad is.

â € œDe realiteit is dat de meeste mensen van hun favoriete hapjes in het theater zullen blijven genieten, â € ??. zegt Dr. Ron Goodlin, president van AACD. â € œDoe jezelf een plezier en spoel je mond met een glas water nadat je je hebt overgegeven aan snoepjes om overtollige suiker en zuren weg te spoelen;. en vergeet niet je tandzijde mee te nemen. â € ™


Over de AACD

De AACD is de grootste non-profitorganisatie ter wereld die zich toelegt op het bevorderen van uitmuntendheid in uitgebreide mondzorg die kunst en wetenschap combineert met. optimaal verbeteren van de gezondheid, esthetiek en functie van de tanden.


Contacten :
Christel Henke
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
414-332-2933

Kristina Hoffman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
262-468-6798

April 16, 2018