Back to Question Center
0

Drinkwater, fluoride &

1 answers:

Hoe kies je je water - tikken, bottelen of zuiveren?. Heeft u ooit de moeite genomen om te controleren wat er met het water komt dat u drinkt?

Er is een escalerende controverse over fluoride en algemene gezondheid.

Aan de ene kant staan ​​pro-platforms op fluoride als essentieel mineraal voor de mondgezondheid - apple app entwickeln. Aan de andere kant, de nadelen uiteenzetten over fluor-geassocieerde gevaren zoals botbreuken , osteosarcoom en lage IQ .

Voordelen van fluoride

  • Fluoride versterkt het tandglazuur en maakt het beter bestand tegen tandbederf.
  • Het vermindert de hoeveelheid zuur die de bacteriën op uw tanden produceren.
  • Volgens studies hebben kinderen met fluoride op hun ontwikkelende tanden vaak minder diepe groeven in hun tanden, waardoor hun tanden gemakkelijker kunnen worden schoongemaakt.
  • Het helpt de vroege stadia van tandbederf te herstellen, zelfs voordat het verval te zien is.
  • De toevoeging van fluoride aan water is al meer dan 50 jaar onderzocht en van waterfluoridering is bewezen dat het het verval met 40-60% vermindert.

De American Dental Association (ADA) blijft instemmen met fluoridering van watervoorzieningen uit de gemeenschap als veilig en effectief voor het voorkomen van gaatjes. De ADA erkent dat fluoridetekort personen van elke leeftijd met gevaar voor tandbederf plaatst.

Wat gebeurt er wanneer iemand te veel fluoride krijgt?

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt wanneer je kind tandpasta inslikt tijdens het poetsen?

Tandfluorose is een verandering in het uiterlijk van. het glazuur van de tand, dat vaak witte vlekken veroorzaakt die de tanden bevlekken. Fluorose wordt veroorzaakt door te veel blootstelling aan fluoride wanneer de tanden zich ontwikkelen. Dit kan gebeuren wanneer fluoridesupplementen worden ingenomen door kinderen van 8 jaar of jonger die in gebieden wonen waar de watervoorziening is gefluorideerd. Het kan ook gebeuren wanneer kinderen tandpasta inslikken. Denk eraan om uw kind te leren tandpasta uit te spuwen na het poetsen.

Hoeveel fluoride mogen ouders gebruiken om de tanden van hun kind schoon te maken? Zoals aanbevolen door de American Academy of Pediatric Dentistry, moeten ouders niet meer dan een uitstrijkje of een hoeveelheid rijst van fluoride tandpasta gebruiken voor kinderen jonger dan drie jaar. van leeftijd en niet meer dan een erwt-grootte hoeveelheid fluoridated tandpasta is geschikt voor kinderen van drie tot zes. Is uw drinkwater verrijkt met fluoride?
April 16, 2018