Back to Question Center
0

11 dingen die u moet weten over borstkanker

1 answers:

De cijfers zijn alarmerend. Alleen al in de VS zal ongeveer 1 op de 8 vrouwen invasieve borstkanker ontwikkelen in de loop van haar leven. Wereldwijd is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen en omvat het 16% van alle vrouwelijke kankers.

 • Naar schatting zijn 519.000 vrouwen overleden aan borstkanker in 2004 - vendo puff.
 • In 2008 werden bij ongeveer 1.380.000 miljoen vrouwen borstkanker vastgesteld.

Hier zijn enkele dingen die u moet weten over borstkanker.

 • 01 Slechts 5 - 10% van de borstkankers is geërfd. Dit betekent dat er veel dingen en voorzorgsmaatregelen zijn die elke vrouw kan doen om het risico op het krijgen van borstkanker te verlagen.

 • 02 Het drinken van alcohol (bier, wijn en sterke drank) verhoogt uw risico. Vrouwen met drie alcoholische dranken per week hebben zelfs 15% meer kans op borstkanker dan vrouwen die helemaal niet drinken. Ook heeft een vrouw die één glas per dag drinkt, een verhoogd risico op het ontwikkelen van goedaardige (niet-kanker) borstaandoeningen.

 • 03 Vrouwen met overgewicht en obesitas lopen een groter risico op de diagnose borstkanker. Het behouden van een gezond dieet en het houden van een actieve levensstijl kan helpen om uw risico te verminderen.

 • 04 Roken veroorzaakt een aantal ziekten en houdt verband met een groter risico op borstkanker bij jongere vrouwen in de pre-menopauze. Uit een recente studie blijkt zelfs dat vrouwen die beginnen te roken voordat ze hun eerste kind krijgen, een 45% hoger risico lopen dan degenen die niet roken.

 • 05 Onderzoek wijst op een verband tussen een lager risico op borstkanker en regelmatige lichaamsbeweging tussen 4 en 7 uur per week.

 • 06 Vrouwen met een lage vitamine D-spiegel hebben een hoger risico op borstkanker. Vitamine D helpt het immuunsysteem, spier- en zenuwstelsel goed te laten werken. Er is ook gemeld dat het een rol speelt bij het reguleren van normale borstcelgroei.

 • 07 Vrouwen die geen voldragen zwangerschap hebben gehad of hun eerste kind hebben na de leeftijd van 30 hebben een groter risico op borstkanker in vergelijking met vrouwen die. bevallen vóór de leeftijd van 30.

 • 08 Borstvoeding verlaagt het risico op borstkanker, vooral als een vrouw langer dan 1 jaar borstvoeding geeft.

 • 09 Recente studies hebben gesuggereerd dat vrouwen die in nachtdiensten werken, een verhoogd risico op het ontwikkelen van borstkanker kunnen hebben.

 • 10 Vrouwen die voor de leeftijd van 12 begonnen te zijn met hun menstruatie lopen op latere leeftijd een hoger risico op borstkanker. Hetzelfde geldt voor vrouwen die door de menopauze gaan als ze ouder zijn dan 55.

 • 11 Mammogrammen kunnen levens redden. De American Cancer Society beveelt jaarlijkse mammografie aan vanaf 40 jaar voor vrouwen met een gemiddeld risico. Vrouwen van 50 tot 74 jaar moeten om de twee jaar worden gescreend. Een mammogram is je beste verdediging tegen borstkanker. Het kan de ziekte in een vroeg stadium detecteren, vaak nog voordat het kan worden gevoeld tijdens een borstonderzoek.

Elke vrouw loopt risico op borstkanker - en het risico neemt met de leeftijd toe. Wees alert op de detectie van borstkanker. Als u veranderingen in uw borsten opmerkt, zoals een nieuwe knobbel, met bloed bevlekte of heldere vloeistofafgifte uit uw tepel, of veranderingen in de huid op uw borst of tepel, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts.

April 16, 2018