Back to Question Center
0

Wees veilig, drink meer water: feit of mythe?

1 answers:

Heeft u een slecht geweten over drinkwater?. Denk je dat je niet genoeg drinkt?

Ik merkte dat veel van mijn patiënten altijd een fles water met zich meebrachten naar de kliniek, en dat deed me denken toen ik enkele artikelen tegenkwam over de. probleem met teveel inname van water.

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je 8 glazen water per dag moet drinken, of als je koffie drinkt, moet je er extra water mee drinken, of om mooi te blijven moet je veel water drinken of de meeste uitdroging leidt tot krampen.

ZIE OOK: 5 redenen waarom lachen goed is voor uw gezondheid

Kevin Miller, universitair hoofddocent atletiekopleiding aan de Central Michigan University, samen met 15 vooraanstaande experts, - free custom online logo maker. schreef een rapport over Exercise-Associated Hyponatremia (EAH), ook bekend als waterintoxicatie of watervergiftiging. EAH gebeurt wanneer een persoon te veel water drinkt tijdens het trainen en zijn / haar lichaam kan zichzelf niet ontdoen van het overschot door zweten of plassen. Als gevolg daarvan stijgen de waterniveaus in de bloedbaan (en de cellen beginnen te zwellen) en daalt het natriumniveau. Hyponatriëmie of een abnormaal laag natriumgehalte in het bloed kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, van licht tot levensbedreigend.

Dr. Miller, gepubliceerd in British Journal of Sports Medicine in juli, beschreef een zaak waarin een 17-jarige voetballer uit de middelbare school stierf aan hyponatriëmie na het drinken van een gecombineerde 4 gallons (. ongeveer 15 liter) water en sportdranken om krampen tijdens de training te voorkomen. De massale vochtinname resulteerde in een daling van het natriumniveau - als dit gebeurt, stromen vloeistoffen van de bloedvaten in de hersenencellen, hersencellen beginnen te zwellen en de hersenen blijven achter zonder ruimte voor uitbreiding. De toename van de druk in de schedel (hyponatremische encefalopathie) leidde tot zijn ongelukkige dood.

Het probleem met overconsumptie van water was iets dat we eerder zagen bij professionele atleten, bijvoorbeeld mensen die de marathon lopen.

In de Boston Marathon 2002 namen zij bloedmonsters af van de hardlopers en 13% leden aan een gebrek aan natrium in hun lichaamsvloeistoffen. Wat alarmerend is, is dat het zich verspreidt naar veel verschillende sporten en naar mensen zoals jij en ik. Er zijn ook gevallen gerapporteerd in yoga- en spinninglessen.

Wat wel een feit is, is dat een lichte uitdroging van invloed kan zijn op het vermogen om te presteren als je een professionele atleet bent, maar geen betekenis heeft voor het publiek in het algemeen. Mensen hebben een pathologische angst om uitgedroogd te raken, maar de waarheid is dat niemand ooit stierf in uitdroging in atletische evenementen. Een lichte uitdroging is normaal en niet gevaarlijk.

Luister naar je lichaam , als je tijdens het sporten dorst hebt, drink vooral. Als je geen dorst hebt, drink dan niet. Dit is de aanbevolen aanbeveling voor normale gezonde mensen. We zouden moeten weten hoeveel vochtinname we zouden moeten hebben en niet extra toevoegen â € ~voor de zekerheid. â € ??. Er zijn drie situaties waarin dit niet wordt toegepast: 1) gezonde ouderen hebben niet hetzelfde gevoel van dorst als jongere mensen, 2) heel kleine kinderen moeten â € ~overgehaaktâ € ™ zijn. om extra te drinken, 3) zeer heet klimaat, zoals Dubai in de zomer - als je buiten bent, drink dan niet alleen water, voeg elektrolyten toe. In een normale situatie wordt aanbevolen dat we een inname van 1½ liter vloeistof per dag krijgen. Vergeet niet dat we ook een halve liter meer door ons voedsel halen.

April 16, 2018