Back to Question Center
0

Glimlach!

1 answers:

Er wordt gezegd dat lachen het beste medicijn is, en glimlachen is goed voor de ziel, maar levert het ons ook echte lichamelijke gezondheidsvoordelen op?

Een nieuwe studie suggereert dat niet alleen dat lachen de stressreactie kan verbeteren. , het helpt ook om je hart gezond te houden.

Een studie werd uitgevoerd aan de Universiteit van Kansas door Tara Kraft, afgestudeerde student, en Sarah Pressman, PhD, assistent-professor in de psychologie.

Het onderzoek omvat 169 deelnemers om een ​​training te ondergaan om een ​​bepaalde gezichtsuitdrukking te houden. De deelnemers hielden eetstokjes met hun tanden om de uitdrukking te creëren. Sommige hadden een neutrale uitdrukking, terwijl anderen glimlachten - largest telemedicine companies. Slechts de helft van de lachende deelnemers werd verteld dat ze glimlachten, de anderen waren zich niet bewust van het doel van de eetstokjes.

Sommige deelnemers kregen de opdracht te glimlachen met alleen de spieren rond hun mond, terwijl anderen de opdracht kregen om te glimlachen met behulp van spieren in de buurt van hun mond en ogen. Deze glimlachen met meer spieren staan ​​bekend als echt, of Duchenne lacht.

Onderzoek heeft aangetoond dat degenen die glimlachten een lager hartritme en stress hadden tijdens de activiteiten, zelfs als ze niet wisten dat ze glimlachten. Als zodanig geldt: hoe meer spieren er bij een glimlach worden gebruikt, hoe groter het voordeel voor stressreacties en de gezondheid van het hart.

Bovendien vertoonden smilers kortere tijden voordat hun hartslag weer normaal werd. Degenen die Duchenne lachten, vertoonden het grootste voordeel.

"De volgende keer dat u vastzit in het verkeer of een andere vorm van stress ervaart," zegt Pressman, "probeert u misschien even een glimlach op uw gezicht te houden. Niet alleen zal het u helpen". grijns en draag het 'psychologisch, maar het kan eigenlijk ook je hartgezondheid helpen!'

April 16, 2018