Back to Question Center
0

Pet Dental Care - Waarom het zo belangrijk is!

1 answers:
Thuis / Artikelen / Huisdierentandverzorging - Waarom. het is zo belangrijk!

Pet Dental Care – Why it’s so important!

Inhoudsopgave

 1. Doggy. Tandverzorging
 2. Honden reinigen bij thuis
 3. Hoe de tanden van uw hond te borstelen
 4. (. 37) De beste doggy tandheelkundige hulpmiddelen voor thuisgebruik
 5. Tandheelkundige zorgkosten bij de dierenarts voor honden
 6. De kosten om uw hond schoon te makenâ € | - registrations r us. ■ Tanden
 7. Doggy Dental Insurance
 8. Tandverzorging voor uw kat
 9. Feline Dental Care (. 6)
 10. Katten tanden thuis reinigen
 11. De tanden van uw kat poetsen
 12. . Beste kattenvriendelijke tandheelkundige gereedschappen voor thuisgebruik
 13. Tandenborstels voor katten
 14. Tandpasta voor katten
 15. (81. ) Tandheelkundige traktaties en andere producten van Cat
 16. Kosten van tandheelkundige zorg bij de dierenarts voor katten
 17. De kosten van het aantrekken van een tand (27. )
 18. De kosten. of Cavities in Cats
 19. De kosten om de tanden van uw kat schoon te maken
 20. Tandartsvriendelijke tandheelkundige verzekering
 21. (. 24) Het belang van Pet Dental Health

Pet Dental Care – Why it’s so important! Door Katherine McKay
Katherine heeft referenties in Domestic Animal Science and Animal Grooming, met jarenlange ervaring. in alle dingen huisdieren. Ze komt uit Canada en is al 5 jaar schrijver. Als Katherine niet aan het schrijven is, kun je haar vinden op haar Xbox spelen, naar metaal luisteren en spelen met haar labrador / pitbull, Anastasia.

De meeste ouders van gezelschapsdieren weten niet dat huisdier tandheelkundige zorg net zo belangrijk is als regelmatige uitstapjes naar de dierenarts, wat op zich van cruciaal belang is voor de algehele gezondheid en welbevinden. van je huisdier zijn. Diergeneeskundige tandheelkunde is een groot deel van de gelukkige, lange levensduur van uw huisdier en u leert uzelf welke opties beschikbaar zijn, wat u zelf kunt doen en wat belangrijk is voor zowel honden als katten, voor alle huisdieren en dieren die u heeft,. is slechts een deel van het zijn van een huisdiereneigenaar.

Doggy Dental Care

Terug naar boven

Met zoveel producten en services, zowel in als buiten het kantoor van uw dierenarts, hond. tandheelkundige zorg is nog nooit zo eenvoudig geweest. Als u niet zeker weet of uw hond uw dierenarts of hondentandarts moet zien, let dan op de onderstaande symptomen en op het gedrag van uw hond de laatste tijd.

Als een van de onderstaande tekens relevant wordt voor uw hond, moet u hem of haar onmiddellijk laten zoeken naar tandheelkundige zorg:

Pet Dental Care – Why it’s so important!

â € ¢ Gezwollen, rood, bloeden of. pijnlijk uitziende tandvlees
â € ¢ Recente uitbarstingen van of volwaardige depressie
â € ¢ Pawen op gezichts- of mondgebied
â € ¢ Slechte adem die niet wordt aangezien met â € œkibbelademâ €. of van het eten van iets dat het kan veroorzaken
â € ¢ Een verandering, hoe klein ook, in de kauw- en / of eetgewoonten
â € ¢ Ontbrekende of slecht uitgelijnde tanden
â € ¢ Verkleuring, breuk,. of scheve tanden die problemen kunnen veroorzaken bij het juiste kauwen
â € ¢ Overmatig kwijlen
â € ¢ Groei of hobbels in de mond of het omringende gezicht
â € ¢ Bruinachtig gele korst van tartaar in of langs de hondâ €. ™ tandvleeslijn

Reiniging van de tanden is uiterst belangrijk voor de gezondheid van uw hond, maar is niet iets dat altijd bij de dierenarts moet worden gedaan.

Honden reinigen thuis

Terug naar boven

cleaning at home pets dental care

Wist u dat u in staat bent. om de tanden van uw hond thuis schoon te maken met behulp van bepaalde producten en procedures?. Zo niet, en u bent een hondenbezitter, dan zal deze informatie zeker iets zijn waar u goed op letten.

Het schoonhouden van de tanden en de mond van uw hond tussen de bezoeken aan de dierenarts, maar niet als een complete oplossing voor het schoonmaken van de hond, kan helpen uw hond gezond en gelukkig te houden en kan zelfs de kosten van de dierenarts tot een minimum beperken. !

Het vinden van een tandenborstel voor uw pup is relatief eenvoudig. Veel merken hebben producten beschikbaar op hun websites, zoals penselen en plakken, dus het is heel gemakkelijk om te vinden wat u zoekt en een aankoop te doen.

Bedenk dat het gebruik van voor mensen gemaakte tandpasta uiterst gevaarlijk is en nooit mag worden gebruikt voor uw hond. Fluoride is zeer giftig voor dieren, met name honden, daarom is er speciale canine-tandpasta beschikbaar voor aankoop via uw dierenarts of online op de website van een merk.

De tanden van uw hond poetsen

Terug naar boven

Reinigen van de tanden is eigenlijk heel gemakkelijk, het is. de honden die een probleem hebben met eigenaren die het doen, daarom is het het beste om het poetsen van hun tanden te introduceren als ze een puppy zijn, zodat ze erin kunnen groeien.

Als u echter op latere leeftijd met uw hond begint, zorg dan dat deze comfortabel zijn en dat u de ervaring niet traumatisch maakt. Wees geduldig, veilig en werk goed.

Begin met het geven van een goede lichaamsbeweging aan uw hond, zodat hij of zij meer kans heeft om te zitten of mooi voor u ligt, en zich ervan bewust te zijn dat hij of zij zelf de borstel kan gaan maken als het eenmaal is .. s in hun mond.

Start langzaam, borstel voorzichtig en zoek naar tekenen van stress. Als uw hond niet reageert, agressief, geagiteerd of begint te huilen, raakt hij of zij te gestresst om verder te gaan en moet u stoppen.

Pet Dental Care – Why it’s so important!

Als je dat niet doet, zullen ze leren dat wanneer de tandenborstel naar buiten komt, het tijd is om ze te verstoppen, en dat is het laatste wat je wilt.
Als dit de eerste keer is dat u dit doet, concentreert u zich alleen op de tanden of net onder de tandvleeslijn.

Het tandvlees van uw hond kan een beetje gevoelig zijn, vooral als hij al bepaalde gebitsproblemen heeft, en in de gaten houden of het tandvlees begint te bloeden.

Als uw hond om wat voor reden dan ook een pijnstoot zou geven, stop dan met wat u doet en breng hem of haar onmiddellijk naar de dierenarts. Doorgaan zou kunnen verergeren wat er in hun mond gaande is en dat is het laatste wat u als huisdiereneigenaar wilt.

Als het niet de bedoeling is dat je hun hele mond begint te krijgen, is dit soort activiteiten breken nieuw voor je hond, aangezien het net zoiets is als een. kind om eraan te wennen, dus wees geduldig. Nadat het een paar keer is gedaan, kunt u het bedrag dat u doet verhogen en voor hoe lang.

Vertel hem of haar hoe goed ze zijn, laat een traktatie achter die ze zullen kunnen waarnemen nadat het gebit is gedaan en probeer je best om van dit een positieve ervaring te maken.

Best Doggy Dental Tools voor thuisgebruik

Terug naar boven

Omdat er zo'n enorme reeks tandenborstels, tandpasta en tandheelkundige producten voor honden zijn. en andere producten die verband houden met de mondhygiëne van honden, het selecteren van een merk en een product kan zeer moeilijk zijn als u geen regulier merk hebt of er nog nooit een hebt gekocht.

Tandenborstels voor honden

Om te beginnen is een tandenborstel voor honden en dergelijke de beste plek om te beginnen en zal het de basis zijn voor een goede mondhygiëne thuis. Het hebben van een goede tandenborstel ontworpen voor honden zal ervoor zorgen dat uw hond ernstige orale problemen kan voorkomen en zelfs uw dierenarts rekening in tweeën kan snijden.

Boshel is een van de meest vertrouwde merken die online op het gebied van tandenborstels voor honden te vinden is. Ze hebben borstels die variëren van eenvoudige tot geavanceerde tandheelkundige zorg en zullen een van de beste hondenborstels zijn waarin je zou kunnen investeren.

Pet Dental Care – Why it’s so important! Boshel heeft twee tandenborstels die een absolute game-wisselaar zijn. Hoewel hun lijn misschien niet groot is, zijn ze een van de meest vertrouwde merken voor alles wat hond is, dus je kunt er volledig op vertrouwen en weten dat je hond het beste krijgt.

Pet Republique is ook een ander geweldig merk voor een tandenborstel voor honden. Pet Republique doneert ook 15% van elke aankoop aan honden en katten die liefdevolle huizen nodig hebben, wat geweldig is voor je karma en zorgzame hart.

Voordat je de juiste borstel kiest, moet je je vaardigheden beoordelen door de tanden van je hond te borstelen en jezelf de volgende vragen stellen:


â € ¢ Heb ik dit eerder gedaan?.
â € ¢ Is mijn hond in het verleden tanden geborsteld?
â € ¢ Zal mijn hond op basis van zijn aard agressief of bang gedrag vertonen?
â € ¢ Heb ik een kluis?. omgeving om zijn / haar tanden te poetsen zonder zich zorgen te hoeven maken dat nabije voorwerpen vallen of iets gevaarlijks gebeurt?

Hoewel deze vragen misschien vreemd lijken, het uitvoeren van elk type tandheelkundige of gezondheidsgerelateerde procedure, hoe klein ook. , jezelf is een heel groot ding. Het moet op de juiste manier worden gedaan in een omgeving die zowel veilig is voor u als uw hond.

Tandpasta voor honden

Het kiezen van de juiste tandpasta is net zo belangrijk, zo niet een beetje meer, dan het nemen van een beslissing over een tandenborstel. De reden hiervoor is dat de tandpasta enkele ingrediënten heeft waar uw hond allergisch voor kan zijn, of is er een die u 100% wilt vertrouwen. Net als een tandenborstel krijgt hondentandpasta een schijnbaar eindeloze reeks merken en producten om uit te kiezen, vooral wanneer je online winkelt.

Als u naar uw dierenarts gaat om een ​​vertrouwde tandpasta voor het merk van een hond te vinden, kan dat duur zijn, dus als u op zoek bent naar wat geld, maar toch een merk krijgt dat de mond van uw hond gezond houdt,. online is uw beste weddenschap.

Nylabone is een van de meest vertrouwde merken voor zowel tandenborstels als tandpasta en staat erom bekend waardenpakketten te maken, zoals hun Nylabone Advanced Oral Care Natural Dental Kit, die geweldig is voor honden. Het is een veilige, natuurlijke set die beide bases afdekt, als een borstel en pasta. Het bevat Denta-C, een component die de hoektanden van honden drastisch verbetert.

Als u op zoek bent naar een merk met waardeopties, kunt u bij SENTRY Petrodex terecht. Ze bieden hun Enzymatic Tandpasta aan als een andere optie voor een gezonde, veilige tandpasta. De enzymeigenschappen in de tandpasta helpen bij het beheersen van tandsteen en tandplak en polijsten de tanden om ze weer als nieuw te maken.

Tandheelkundige lekkernijen voor honden en andere producten

Het gezond en schoon houden van de mond van uw hond betekent niet altijd borstelen, u kunt ook specifieke lekkernijen en aanverwante producten kopen die. zullen hun tanden schoonmaken terwijl ze deze gebruiken en ermee spelen. Dit maakt schoonmaken ongelooflijk eenvoudig, betaalbaar en leuk voor zowel u als uw hond.

Pet Dental Care – Why it’s so important!

Als uw hond agressief of te gestrest raakt tijdens een trimprocedure, inclusief tandheelkundige zorg, dan zijn de volgende producten de beste manier om een ​​gezonde mond op te nemen zonder teveel aan de. dierenarts.

GREENIES Original Dental Dog Treats zijn zonder twijfel één van de beste reinigingsalternatieven naast borstelen en zijn gemaakt voor alle maten honden. Normaal, groot, petite en teenie zijn allemaal maatopties, en je kunt de dozen erin kopen.

Deze lekkernijen zijn een van de beste keuzes voor tandkuikens voor honden omdat ze uit voedingsoogpunt compleet zijn, helpen bij het bestrijden van tandsteen en. plaque opbouw en verbeter de tanden en het tandvlees van uw hond terwijl hij of zij ze opeet.

Nylabone creëert een breed scala van producten om alle ouders met huisdieren te helpen bij de mondgezondheid van hun pup. Hun Advanced Oral Care vloeibare tandsteenverwijderaar is de beste manier om de mond van uw hond schoon te houden zonder te borstelen. Het enige wat u doet is een kleine hoeveelheid water toevoegen door een enkele eetlepel van de remover te combineren met elke 32 oz. van water.

U kunt uw hond zoveel geven als u wilt, zelfs tot drie of meer keer per dag bijvullen, zonder u zorgen te maken over eventuele schade of bijwerkingen, wat goed nieuws is voor honden die het niet uitstaan ​​dat hun tanden worden geborsteld.

Het product werkt door de veilige verandering van de pH-niveaus door het speeksel.

PEDIGREE Dentastix is ​​ook een ander geweldig merk en product voor tandheelkundige lekkernijen voor honden. Ze bieden een geweldige reinigende werking in de vorm van een traktatie, zijn verkrijgbaar in meerdere maten en bieden bijna elke smaak die u maar kunt bedenken.

Ze komen in Fresh, Beef, Original, Bacon, Beef & amp;. Origineel en in een Variety-pakket. Eén traktatie per dag is het equivalent van een goede poetssessie, waarbij de X-vorm helpt bij het verminderen en elimineren van de opbouw van tandsteen en plaque.

Met zoveel opties voor tandheelkundige zorg naast borstelen, met zeer redelijke prijzen, is online winkelen de beste plaats om naartoe te gaan, naast uw dierenarts. U hebt opties voor alle formaten, smaken en zelfs budgetten. U kunt uzelf helpen geld te besparen met preventie door deze producten te gebruiken.

Tandheelkundige zorgkosten bij de dierenarts voor honden

Terug naar boven

Hoewel u voor de tandgezondheid van uw hond kunt zorgen bij. thuis, het is nog steeds erg belangrijk om uw hond regelmatig naar de dierenarts te brengen om hun orale en algemene gezondheid te onderzoeken.

Als u echter weet wat de gemiddelde kosten zijn voordat u daadwerkelijk naar uw dierenarts gaat, helpt dit u bij uw planning en zorgt u ervoor dat u niet te blind wordt voor uw rekening voordat u vertrekt. De gebruikelijke kosten voor tandheelkundige zorg voor een hond kunnen hoog zijn, zoals elke gewone rekening, maar houd de volgende informatie in gedachten.

De kosten van het trekken van een tand

Als uw dierenarts heeft aanbevolen dat uw hond een tand getrokken heeft, is dit om een ​​zeer goede reden. Of het nu komt door geavanceerd parodontaal dat heeft geleid tot tandbederf, of de volledige vernietiging van een tand, het is belangrijk om te weten waarom en hoeveel dit u gaat kosten. Als uw dierenarts de verwijdering inderdaad heeft aanbevolen, is er absoluut niets dat u als eigenaar kunt doen om het van thuis uit te repareren.

De kosten kunnen variëren, afhankelijk van waar u woont en bepaalde factoren in de mond die een complicatie kunnen vormen, zoals eventuele actuele abcessen, die tamelijk vaak voorkomen bij honden en waarvoor antibiotica nodig zijn nadat de tand is getrokken.

Op basis van de deurvergoeding, de vergoeding voor de procedure zelf, complicaties, de medicatie die nodig zal zijn voor en na de procedure en eventuele nazorg door de dierenarts, kijkt u naar een prijs die. zit tussen $ 200 tot $ 600.

Uw dierenarts moet u begeleiden bij het proces van wat hij of zij gaat doen, bijvoorbeeld sedatie, zodat u kunt aangeven wat u op uw factuur kunt verwachten. Vraag uw dierenarts over de verschillende kosten die gepaard gaan als u de procedure doorloopt en bereken deze in uw hoofd, zodat u weet wat u kunt verwachten.

De kosten van holtes bij honden

Honden ontwikkelen holtes, net als mensen, en moeten grotendeels hetzelfde worden behandeld. Er zijn meerdere manieren waarop uw hond een holte kan ontwikkelen, inclusief de onderstaande redenen:
Pet Dental Care – Why it’s so important! â € ¢ Tanden die zich abnormaal te dicht bij elkaar hebben gevormd
â € ¢ Een lage speol pH-waarde
â € ¢. ¢ Tandglazuur dat slecht wordt geminimaliseerd
â € ¢ Een arm dieet met veel gefermenteerde koolhydraten
â € ¢ Openingen tussen de tanden en het tandvlees
â € ¢ Slechte hygiëne of gezondheid in het algemeen

(. 19) Als het gaat om het bepalen van de kosten van caviteit, kan uw dierenarts alles voor u neerleggen zoals u dat normaal zou doen.

De kosten om de tanden van uw hond te reinigen

Terug naar boven

Het schoonmaken van de tanden van uw hond thuis is erg belangrijk,. maar ze minstens één keer per jaar professioneel laten reinigen bij de dierenarts is absoluut noodzakelijk voor het mondelinge en algemene welzijn van uw hond.

Omdat elke dierenarts verschillende prijzen voor portokosten, toevoegingsmiddelen tijdens de procedure, de procedure zelf, enz. Heeft, is het niet gemakkelijk om een ​​vaste schatting te krijgen. De meeste dierenartsen vragen echter over het algemeen tussen de $ 300 en $ 400 voor de procedure zelf. Neem dus contact op met uw dierenarts om de exacte schoonmaaktarieven voor de tanden van de hond te achterhalen met de procedure en toeslagen.

Doggy Dental Insurance

Terug naar boven

Als u een puppy bent, heeft u ongetwijfeld gehoord over huisdierenverzekering,. maar wist je dat je ook een dekking voor een tandartsverzekering kunt afsluiten?. Hoewel het moeilijk te vinden kan zijn, zijn er mogelijkheden om het beste bedrijf, de dekking en de prijs voor u en uw huisdier te vinden.

Klik hier voor meer informatie over een tandartsverzekering voor honden en waar u het kunt vinden in uw buurt.

Tandheelkundige zorg voor uw kat

Terug naar boven

Cattandverzorging, net als honden, is net zo belangrijk als algemene gezondheidszorg en moet. er goed op letten. Kattentanden zijn vatbaar voor complicaties, gaatjes en andere vormen van verval en infectie, net als honden, dus het nauwlettend in de gaten houden van de mond van uw kat is cruciaal voor hun gezondheid en welzijn.

Hoewel honden over meer opties beschikken, hebben katten ook voldoende opties om ervoor te zorgen dat zij net zo gelukkig, gezond en met de juiste tandverzorging voor katten worden verzorgd die zij nodig hebben. Het zien van een kattentandarts of gespecialiseerde dierenarts is misschien niet altijd een optie, maar er zijn preventieve maatregelen die thuis kunnen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat u de noodzakelijke reiniging van de kattentanden uitvoert die binnenlandse katachtigen nodig hebben.

Feline Dental Care

Terug naar boven

Als het gaat om de mondgezondheid van uw kat, kan het zoeken naar tekenen van slechte mondgezondheid. moeilijk zijn. Honden laten je meestal in hun mond kijken, maar katten doen vaker wel dan niet serieus gedoe als je dat probeert, maar er zijn tekenen van slechte mondgezondheid die je kunt en moet zoeken. Als iemand probeert de â € œmaar verwilderde katten zijn in ordeâ € te gooien. ruzie maken, negeer het. Katten zijn gedomesticeerd en hoeven daarom niet langer te jagen zoals hun tegenkatten.

Als u een gedomesticeerde huiskat hebt die strikt binnenshuis is of een kat die zelden buitenshuis gaat, doe dan uw kat een gunst en controleer op de volgende tekenen van slechte mondgezondheid:
Pet Dental Care – Why it’s so important! ". ¢ Moeilijkheden met kauwen en eten
â € ¢ Weigeren om welk type droog voedsel dan ook te eten en zullen alleen het natte soort accepteren en opeten
â € ¢ Constante slechte adem die niets te maken heeft met iets eten
â € ¢. Constant kloppen van de gezichts- en mondgebieden
â € ¢ Weigeren om u toe te staan ​​hun mond of kingebieden te aaien
â € ¢ Teruggetrokken, ontstoken of gezwollen tandvlees, of al het bovenstaande
â € ¢. Opmerkelijk gewichtsverlies in korte tijd zonder op dieet te zijn
â € ¢ Plaque en tandsteen op de tanden, zelfs als het een minimale hoeveelheid is
â € ¢ Bloeden van tandvlees bij het eten van droog voedsel, zelfreiniging. , of merkbaar bloed van tandvlees op een willekeurig oppervlak
â € ¢ Abnormaal kwijlen
â € ¢ Verminderd of volledig ontbreken in normale, normale interactie met oth. e huisdieren, familie of hun natuurlijke omgeving in het algemeen
â € ¢ Hoesten en overmatig niezen

Als u een van de bovenstaande symptomen ziet, controleer dan nauwlettend uw kat op de minder ernstige tekenen, zoals de slechte. adem, maar als ze eenmaal in een vergevorderd stadium zijn, zoals weigeren om te eten of afvallen, breng je je kat meteen naar de dierenarts. Veronachtzaamde gebitsproblemen, aandoeningen, ziekten, enz. Zullen leiden tot abcessen, geavanceerde parodontale aandoeningen en zelfs tandrot. Stel je voor dat je niet kunt eten vanwege tandverlies, rottende tanden en pijnlijk tandvlees.

Als de tanden van uw kat dof en gelig lijken en hun tandvlees geen gezonde roze kleur heeft, zijn die redenen genoeg om u door de deur van uw huisdier te duwen, met uitzondering van de redenen die hierboven zijn vermeld.

Kattenkoppen thuis schoonmaken

Terug naar boven

Net als bij honden zijn er veel producten voor thuisverzorging bij katten thuis die kunnen worden ingenomen. voordeel van. In tegenstelling tot honden zal uw kat echter meer tegen u gaan vechten dan een hond dat zou doen. Je kat in de routine brengen wanneer hij of zij zo jong mogelijk is, is de beste manier om moeilijkheden te voorkomen als ze ouder worden, maar het is nooit te laat om te beginnen.

Bedenk dat het feit dat u thuis basistaken voor de mondgezondheid uitvoert, waaronder het tandenpoetsen met de noodzakelijke producten en hulpmiddelen, niet betekent dat het een vervanging is voor diensten die uw dierenarts aanbiedt. tenzij je zelf een dierenarts bent en de middelen hebt om dit thuis te doen.

Hoe u de tanden van uw kat kunt poetsen

Terug naar boven

Begin met spelen met uw kat en breng hun energieniveau een beetje naar beneden. Als uw kat van nature kalm en ontspannen is, hoeft u dit misschien niet te doen, maar u kunt proberen zoveel mogelijk energie uit hen te halen. Breng uw kat op uw schoot, aai hem of haar in ontspanning, til dan voorzichtig de lip op aan beide kanten van de mond en begin met het poetsen van de buitenste delen van de tanden. Borstel weg van de tandvleesrand om ervoor te zorgen dat alle voedseldeeltjes die kunnen worden ingesloten naar buiten worden gedrukt.

Als dit de eerste keer is dat uw kat een tandenborstel gebruikt, dan zal het ongetwijfeld een beetje een worsteling worden. Je zult waarschijnlijk meer de mond moeten openen, maar wrik niet. Net als honden moeten katten op de juiste manier en voorzichtig worden overgebracht naar tandheelkundige procedures thuis, en niet worden gemaakt om dingen te doen.

Als uw kat gestresseerd raakt, zijn signalen bijvoorbeeld niet reagerend of slap in het algemeen, dan zal hij of zij een pauze moeten krijgen voordat de ervaring een traumatische ervaring wordt. Net als een hond, als je kat agressief wordt en probeert je aan te vallen om weg te komen, stop dan onmiddellijk het poetsen en overweeg om je dierenarts regelmatig te laten schoonmaken. Mocht uw kat agressief worden en u besluit door te gaan, brengt u uzelf en uw kat in gevaar door voorwaarts te duwen, en dat is niet het risico waard voor het welzijn van uzelf en uw kattenvriend.

Pet Dental Care – Why it’s so important!

Als uw kat tegen u vecht en probeert zijn of haar mond te sluiten, wringt u de wangen zachtjes tussen twee van uw vingers en begint u opnieuw te borstelen. Werk je volledig door de mond van je kat, geef hem of haar een traktatie als je klaar bent, zelfs als het een nachtmerrie is om mee om te gaan, en laat je kat een tijdje alleen zijn als hij of zij ervoor kiest weg te rennen.

Nadat je dit een paar keer hebt gedaan, zul je merken dat je kat eraan zal wennen, het zal verdragen, het absoluut zal haten of misschien zelfs leuk vindt. Door een traktatie bij de hand te houden, krijgt uw kat het idee dat, zelfs als ze slecht zijn en u dit bestrijden, hij of zij zal leren dat een paar minuten van het ondergaan van een dergelijke procedure op zijn minst een goed einde zal hebben.

De beste tandheelkundige apparatuur voor thuisgebruik

Terug naar boven

Het gebruik van het juiste gereedschap van gerenommeerde merken zorgt ervoor dat uw kat .. De mondgezondheid van de hond blijft gezond tussen regelmatige bezoeken aan de dierenarts. Online zoeken naar de beste merken en producten vinden, kan echter een uitdaging zijn, dus weten waar te beginnen is de helft van de strijd.

Als het gaat om het vinden van een katentandenborstel, tandpasta voor katten en tandheelkundige traktaties voor katten, die geweldig zijn om te gebruiken als u liever traktaties gebruikt dan bij het gebruik van een penseel en pasta, hebben de websites van het merk. enkele van de beste keuzes, ook al is de selectie klein.

Tandenborstels voor katten

Terug naar boven

Een katentandenborstel online vinden is ongelooflijk eenvoudig, maar er is er een te vinden die van hoge kwaliteit is van een gerenommeerde. merk kan zijn als zoeken naar een speld in een hooiberg. SENTRY Petrodex maakt ook tandheelkundige producten voor katten, niet alleen voor honden.

Dental Kit voor katten door SENTRY Petrodex is veruit een van de beste tandenborstelkits die je kunt krijgen. Het wordt geleverd met zowel een stok als een vingerborstel en de tandpasta voor toegevoegde waarde, met de borstel ontwikkeld door een gespecialiseerde dierenarts om te zorgen dat het ontwerp precies is wat nodig is in een tandenborstel. De kit, wanneer deze samen wordt gebruikt, bestrijdt slechte adem en vermindert de opeenhoping van plaque en tartaar.

De Bessie 360-graden tandenborstel van Alfie is technisch gezien een penseel voor honden, maar het is ook perfect voor mensen met kieskeurige katten die een snelle reiniging nodig hebben mocht hun katachtige baby vechten. Het ziet er absoluut uit als iets waar je je toilet mee zou kunnen reinigen, maar als een toiletborstel krijgt het elke centimeter oppervlak, maar in dit geval is het de mond van je kat.

Als je een kat hebt die niets met een tandenborstel wil doen, agressief en opgewonden wordt, maar toch iets wil proberen, zijn de vingervezels altijd een fatsoenlijk laatste redmiddel en werken ze meestal als gewone penselen niet werken. € ™ t. De microvezel-vingerborstel van Petosan is een geweldige keuze. In plaats van een vingerborstel die van hard plastic of rubber is, is deze gemaakt van chemisch-vrije, zelfreinigende, antimicrobiële microfiber. Het is geweldig voor een snelle, diepe reiniging, vooral omdat je kunt voelen waar je vinger naartoe gaat en kan worden gebruikt met tandpasta.

Hoewel er misschien niet veel merken of producten zijn die ontworpen zijn als tandenborstel voor katten, zijn er meerdere voor honden die, indien gebruikt of zacht genoeg gemaakt, ook een penseel voor katten voor meerdere doeleinden kunnen zijn. ook.

Tandpasta voor katten

Terug naar boven

Het vinden van tandpasta is bijna net zo moeilijk als het vinden van een katentandenborstel alleen voor katten, maar er zijn. enkele geweldige opties op Amazon. Ten eerste is Mindful Pet's Dental Gel-tandpasta voor zowel honden als katten een geweldige natuurlijke reiniger, maar het is een beetje aan de prijzige kant. Het is echter gemaakt met aloë vera, verzacht gevallen van kleine tandvleesirritaties en doet alles wat een gewone tandpasta doet. Uw huisdier zal de smaak misschien niet waarderen als het muntsmaak is, maar u weet het nooit.

Het eerder genoemde SENTRY-product voor de kattencategorie, namelijk de tandenborstel-set, wordt geleverd met een geweldige tandpasta voor maltkat. Omdat SENTRY zo'n vertrouwd merk is, weet u dat de tandpasta absoluut voldoet aan de normen van een dierenarts. In feite is de hele kit ontworpen door een dierenarts, met de mouttandpasta aangemaakte enzymen die waterstofperoxide produceren voor extra tandgezondheid.

Cat Dental Treats en andere producten

Terug naar boven

Pet Dental Care – Why it’s so important!

Als uw kat een tandenborstel volledig weigert, is het eenvoudiger. , minder invasieve, je hebt nog steeds veel opties via tandheelkundige traktaties en andere producten. Deze traktaties en algemene producten zijn ontworpen om de moeilijke en frustrerende momenten te nemen die het poetsen van de tanden van uw kat kunnen veroorzaken, vooral als uw kat agressief kan worden en een nachtmerrie om mee om te gaan.

SynergyLabs heeft een uitzonderlijk product voor katten gecreëerd dat werkt via een wateradditief, vergelijkbaar met het additief dat eerder in dit deel van de hondencategorie werd genoemd, namelijk het mondhygiëne-product Dental Fresh zonder frustratie. Het komt in de maten van 1 gallon, 1/2 gallon, 8 FL. oz. , 17 FL. oz. en 32 FL. oz. , met hondenopties als Original, Advanced Plaque en Tartar, en Advanced Whitening.

Er bestaat een formule die speciaal alleen voor katten is ontworpen, die het glazuur herstelt en zelfs tanden gedurende langere tijd witt. Dit wonderproduct elimineert zelfs alle bacteriën of slijm die meestal in waterkommen te vinden zijn. Je kunt ze in pakken of dozen krijgen, met een grootte variërend van 2. 5 oz. , 3 oz. , 5 oz. en 12 oz.

GREENIES is een merk dat in hoge mate wordt beschouwd en wordt aanbevolen door dierenartsen in het algemeen. Niet alleen deze behandelt hulp in de tandheelkundige zorg, maar ze bieden ook toegevoegde mineralen, vitaminen, chlorofyl, taurine, en zijn alleen gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Purina's Dental Crunch is een ander geweldig voorbeeld van tandheelkundige traktaties voor katten. Het zijn snacktraktaties die speciaal zijn ontwikkeld om de opbouw en tandsteen te verminderen, de adem op te frissen en hun tanden tegelijkertijd schoon te maken. Ze bevatten ook omega-6-vetzuren die hun vacht ook enorm helpen!

Als het gaat om de tanden van uw kat, helpen tandheelkundige producten bij het voorkomen en beschermen geld door dit spul te gebruiken. Uw kat zal u zeker bedanken voor het doen!

Tandheelkundige zorgkosten bij de dierenarts voor katten

Terug naar boven

Zoals eerder vermeld en beschreven. in deze sectie van de hondencategorie zijn de kosten voor tandheelkundige zorg cruciaal voor de gezondheid van uw kat en een dure, maar noodzakelijke investering. Als u rekening houdt met de bovenstaande tandheelkundige hulpmiddelen in huis, moet u er rekening mee houden dat uw dierenarts de enige persoon is die in staat is om grondig te reinigen en de mondgezondheid van uw kat te herstellen.

Hoewel het kostbaar kan worden, zijn de liefde en het lange leven van uw kat absoluut onbetaalbaar, maar de volgende overzicht geeft u een algemeen idee en een beginpunt over hoeveel de kosten van tandheelkundige zorg voor katten u zullen kosten.

De kosten van het aantrekken van een tand

Terug naar boven

De meeste dierenartsen zullen de basiskosten bepalen van elke chirurgische ingreep voor een hond naar gewicht en. ga vanaf daar, maar katten zijn een ander verhaal. Over het algemeen bedragen de basiskosten ongeveer $ 200 plus een geschatte extra $ 100- $ 200 voor de extractie van de tand. Houd er echter rekening mee dat er IV-vloeistoffen, anesthesie en andere aspecten van de ingreep in rekening zullen worden gebracht, dus vraag het uw dierenarts.

Zoals eerder in dit deel van de hondencategorie is vermeld, kan uw dierenarts u een volledig overzicht geven van de totale geschatte kosten voordat de operatie kan beginnen met het verwijderen van de tanden of tanden, omdat er wel verband mee bestaat. als er meer dan één moet worden verwijderd. Bepaalde complicaties, zoals een abces, kunnen bijvoorbeeld de prijs enorm verhogen, evenals eventuele antibiotica die mogelijk thuis moeten worden ingenomen nadat alles is gezegd en gedaan. De kosten van het trekken van tand zullen niet klein zijn, maar zijn zeker de moeite waard als het gaat om de mondgezondheid van uw kat.

De kosten van caviteiten in katten

Terug naar boven

Verrassend genoeg zijn de kosten van caviteiten bij katten drastisch hoger in vergelijking met de prijs. van een hond met een holte gefixeerd, maar dat komt vooral omdat katten heel kleine, delicate tanden hebben. Er zijn een aantal redenen waarom een ​​kat een holte zou kunnen ontwikkelen, wetende dat ze u kunnen helpen enkele veranderingen aan te brengen in het leven van uw kat om te voorkomen dat er een ontwikkeld wordt, die hieronder zijn opgesomd:

. € ¢ Gebrek aan thuis of op kantoor schoonmaken routinematig
â € ¢ Slecht dieet
â € ¢ Chemie, te veel bacteriën en rottigheid, in de mond
â € ¢ Verwonding aan de tand (111. ) â € ¢ Problemen met tanduitlijning die tandplak en tandsteen tot een gevorderd niveau hebben ingeperkt
â € ¢ Associatie met diabetes, felionaal immunodeficiëntievirus, feliene leukemie en andere katachtig gerelateerde ziekten
â € ¢ Een rasecht ras zijn. of outcross ras dat meer vatbaar is voor het ontwikkelen van ziekten dan anderen

Wat de kosten betreft, zult u een geschatte basisprijs van $ 600 tot $ 1000 bekijken. Zoals eerder vermeld, hebben katten kleinere, meer delicate tanden en dat is de reden waarom de kosten zo hoog zijn om holtes te behandelen en te repareren. De basiskosten zullen ook afhangen van de ernst van de holte, of er meer dan één aanwezig is, etc. Vergeet niet dat er ook andere additieven bij betrokken zullen zijn, inclusief de anesthesie en eventuele antibiotica die nodig kunnen zijn. De typische tekenen van gaatjes zijn als volgt:

Ernstig slechte adem gedurende een bepaalde periode
â € ¢ Overmatig of ongewoon kwijlen
â € ¢ Hele stukken voedsel in braaksel of haarballen
. • Pawen en krabben aan de mond
• Alleen eten aan één kant van de mond
• Bloeden uit het tandvlees, of de mond in het algemeen, of bloederige delen rond het gebied waar een tand samenkomt. met de tandvleesrand
â € ¢ Voedsel dat uit de mond valt of wordt uitgespuugd
â € ¢ Afvoer in en rond het gebied in de neus, of het nu droog of nat is
â € ¢ Gewichtsverlies over. een korte periode van tijd

Als u meer dan één van de bovenstaande symptomen ziet, moet u uw kat onmiddellijk naar de dierenarts brengen, want deze kunnen een volle of zich ontwikkelende holte hebben. Zelfs gewoon het kantoor bellen en beschrijven welke symptomen je hebt gezien, en vragen om een ​​prijslijst, zorgen ervoor dat je volledig op de hoogte bent, je kunt voorbereiden op wat er gaat komen en klaar zal zijn, vooral wanneer het. komt naar je portemonnee.

De kosten om de tanden van uw kat schoon te maken

Terug naar boven

Het is geen geheim dat een procedure bij de dierenarts die. is gedaan op een kat zal zeker niet goedkoop zijn, wat ook gezegd kan worden voor het reinigen van de tanden van een kat. De gemiddelde basis voor schoonmaakkosten bij het schoonmaken van de tanden ligt tussen de $ 400 en $ 800. De totale prijs is afhankelijk van het feit of de kat verdoofd moet worden om kalm te blijven, als ze een test ondergaan of een andere procedure terwijl ze daar zijn, enz. Als de tanden van uw kat al jaren niet zijn schoongemaakt, en. er zijn bijvoorbeeld merkbare verkleuring en schade, dan zult u zich zeker willen voorbereiden om dicht bij het maximumbedrag te betalen dat wordt vermeld als de basiskosten, zo niet veel meer.

Tandartsvriendelijke tandheelkundige verzekering

Terug naar boven

Katten kunnen, net als honden, dekking voor tandheelkundige verzekering hebben en polissen afgesloten om ervoor te zorgen dat zij. beschermd als er zich een noodsituatie voordoet, en dat hun eigenaren niet zo'n harde slag zullen krijgen als ze de rekening krijgen.

Klik hier voor meer informatie over de tandartsverzekering voor huisdieren en voor hulp bij het vinden van een bedrijf dat het beste werkt voor u en uw kat.

Het belang van huisdierentandheelkunde

Terug naar boven

Onze huisdieren zijn als familieleden, dus doen wat we kunnen als eigenaren van gezelschapsdieren. om ervoor te zorgen dat ze op alle fronten gezond zijn, inclusief hun gebitsproblemen, is de beste manier om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk in ons leven blijven.

Regelmatig uw huisdieren meenemen naar de dierenarts is uiterst belangrijk voor hun gezondheid, maar er zijn ook vele manieren waarop we hun tandheelkundige gezondheid kunnen verbeteren en tussen elk bezoek op een goed niveau kunnen blijven zonder al te veel geld uit te geven. Amazon heeft een geweldige selectie om uit te kiezen, met producten die zijn ontworpen voor het welzijn van de tandheelkundige gezondheid van huisdieren, dus er is altijd een optie of hulpmiddel om onze harige vrienden op hun best te helpen.

Referenties:

https: // www. Proplan. com / cats / products / cat-snacks-dental-crunch-met-natural-kip-lever-smaken /
https: // www. sentrypetcare. com / products / sentry-Petrodex-dental-care-kit-for-cats /
http: // www. petinsurancereview. com /
https: // www. vetary. com / cat / condition / cavities

Hoeveel kost het om de tanden van een hond schoon te maken?

April 17, 2018