Back to Question Center
0

Autisme en tandverzorging

1 answers:
Home / Artikelen / Autisme en mondzorg .

Autism and Dental Care

Naar de tandarts gaan kan voor de meesten van ons zorgen baren, maar het is een heel ander gevoel voor mensen met. autisme. Patiënten met autisme hebben vaak moeite om stil te blijven en de tandarts te laten doen wat nodig is, daarom moet een geliefde altijd aanwezig zijn - one tech solution. Iedereen heeft soms een hand nodig om vast te houden, vooral degenen die de tandarts vrezen, en dat is niet anders bij patiënten met autisme.

De meest voorkomende tandheelkundige problemen bij patiënten met autisme

Autism and Dental Care Slechte mondgezondheid wordt niet altijd veroorzaakt of aangegeven door autistische patiënten, maar een goede mondgezondheid kan in sommige gevallen een probleem zijn. Sommige gebitsproblemen die worden gezien bij autistische patiënten kunnen puur genetisch zijn, maar vaak is het niet zo gemakkelijk op te lossen.

Autistische patiënten kunnen zeer oncoöperatief zijn, zowel bij de tandarts als thuis, wat betreft mondhygiëne, dus de juiste hoeveelheid zorg kan moeilijk zijn. Bijvoorbeeld, holtes van parodontitis en zijn de twee meest voorkomende gebitsproblemen die vaak worden gezien bij autistische patiënten.

Hieronder worden andere voorbeelden genoemd van veelvoorkomende gebitsproblemen waarbij patiënten met autisme gevoeliger zijn voor:

  • Gingivale begroeiing
  • Vroeg en laat. tandbederf
  • Ernstige, vroege parodontale tandvleesaandoeningen
  • De gewoonte om hun tanden voortdurend te slijpen, ook wel â € œbruxismeâ € genoemd
  • Tandafwijkingen die verwant zijn. de grootte, vorm en het aantal tanden in de mond
  • Versnelde, inconsistente en / of vertraagde uitbarsting van een of meer tanden
  • Putjes, verkleuring, lijnen en andere ontwikkelingsdoelen. gebreken die in tanden worden waargenomen

Afhankelijk van hoe ernstig het autisme is , ondervinden veel patiënten problemen bij het overbrengen van hun pijn. Dit leidt ertoe dat mondgezondheidsproblemen zo geavanceerd worden dat een algemene anesthesie niet alleen nodig is om hen te helpen ontspannen, maar ook omdat het noodzakelijk is vanwege de pijn of de benodigde procedure.

Het probleem met de tandarts

Autism and Dental Care

Patiënten met autisme , met name kinderen, hebben extreme sensorische en orale motorische integratieproblemen. Als hun geval ernstig is, kan de tandarts een zeer angstaanjagende ervaring zijn. Alle gereedschappen, lawaai en mensen kunnen een patiënt gemakkelijk uitstralen en hen onmogelijk maken om aan te werken, en veel tandartsen zullen meteen een kalmeringsmiddel suggereren.

Veel patiënten met autisme hebben een algemene angst voor de tandarts omdat deze voorrang heeft boven hun zintuigen en veel tijd kost om in een zo korte tijd te verwerken. Het vinden van een tandarts die hun angsten kent en begrijpt door met meerdere patiënten met speciale behoeften te werken, is de beste manier om uw geliefde langzaam te helpen zijn angst te overwinnen.

Hoe u uw geliefde bij de tandarts kunt helpen

Er zijn manieren waarmee u uw geliefde kunt helpen zich veilig te voelen tijdens de tandarts. Als u bijvoorbeeld ouder bent van een jong kind met autisme, breng ze dan niet naar meerdere kantoren. Zoek in plaats daarvan naar een tandarts die begrip heeft en die met u en uw kind zal werken om hun mondgezondheid in topvorm te houden. Dit elimineert de angst die ze zouden hebben door elke keer naar verschillende plaatsen te gaan.

De nodige voorbereidingen treffen voor het bezoek

U kunt ook de nodige stappen nemen om hen voor te bereiden op hun bezoek, ongeacht of uw geliefde een kind of een volwassene is. Neem ze mee voor een rondleiding door ze de website te laten zien en vertel hen over de tandarts die ze zullen zien. Je kunt ze ook vertellen over je ervaringen bij de tandarts, zelfs als het niet dezelfde is, en zeggen dat je je veel beter voelt nadat je bent gegaan.

Sedatie is niet altijd eng voor iedereen

Autism and Dental Care Soms is sedatie noodzakelijk om te zorgen dat ze de juiste zorg krijgen. die ze nodig hebben voor hun mondgezondheid. Veel mensen hebben hier zorgen over omdat ze niet willen dat hun geliefde wordt verdoofd, maar het is vaak de enige manier om het werk gedaan te krijgen.

Dit is typerend omdat veel patiënten met autisme het niet leuk vinden dat iemand hun tanden aanraken of dingen in de mond legt. Sedentietandheelkunde is eigenlijk een zeer populair ding, zelfs als de patiënt geen enkele vorm van speciale behoefte heeft. Sedatietandheelkunde, ook wel "slaperige tandheelkunde" genoemd, wordt gebruikt om patiënten gemoedsrust te bieden en hen te helpen ontspannen terwijl ze in de stoel zitten. Houd er rekening mee dat dit niet hetzelfde is als het uitschakelen van een patiënt. Sedatietandheelkunde houdt de patiënt enigszins wakker en zorgt er niet voor dat ze volledig in slaap vallen.

In dit soort situaties kunt u uw tandarts vragen om een ​​specialist te raadplegen die u alle informatie kan geven die u nodig heeft. Orale sedatie tandheelkunde is misschien wel de beste optie die je hebt als je weet dat je geliefde het gevecht aangaat en de behandeling weigert die ze nodig hebben.

De juiste tandarts voor uw geliefde vinden

De eerste stap is om de tandarts te laten weten dat uw geliefde een patiënt met speciale behoeften is. Als ze weten en niet in staat zijn om ze zelf op te nemen, zullen ze in staat zijn om iemand te vinden die lang voor de afspraak kan, dus zorg ervoor dat je het kantoor ruim van tevoren gewaarschuwd krijgt.

Tandartsen met speciale behoeften

Autism and Dental Care Tandartsen die alleen voor patiënten zorgen, zullen speciale behoeften doorgaans moeilijk te vinden zijn, maar zij zijn daarbuiten. Deze tandartsen hebben een toevoeging nodig van drie jaar postdoctorale opleiding in de tandheelkunde. Als je er een vindt, moet je zeker bij deze tandarts blijven, omdat ze de beste optie zijn voor je geliefde. Tandheelkunde met speciale behoeften is een echt iets, dus vraag uw plaatselijke tandartspraktijk of ze informatie hebben die u kan helpen bij het vinden van een tandheelkundige afdeling.

Vrienden en familie vragen om suggesties

Met een vriend of familielid praten die ook een dierbare heeft met speciale behoeften in hun directe zorg, is een geweldige manier om te zien over de perfecte tandarts voor. de behoeften van je geliefde. Neem hun informatie echter met een korrel zout, want het zal ongetwijfeld bevooroordeeld zijn. Maak niet alleen een afspraak op basis van wat ze u hebben verteld, maar doe in plaats daarvan zelf wat aanvullend onderzoek om te zien of ze zijn wat u zoekt in een tandarts.

Vraag uw geliefde-één-arts

Hoewel uw arts niet in de buurt van een tandarts is, is het hem of haar een van de beste manieren om de beste tandarts voor uw geliefde te vinden. Ze kennen waarschijnlijk iemand die het beste is voor de baan omdat veel tandartsen nauw samenwerken met artsen die patiënten hebben met neurologische aandoeningen, zoals epilepsie en hersenverlamming.

Benodigde uitrustingvereisten

Autism and Dental Care Als uw geliefde om welke reden dan ook een rolstoel gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u een tandheelkunde kiest die geschikt is voor deze en alle andere vereisten die zij kunnen hebben. Ook al is dit een normale standaard voor u, is het misschien niet zo'n standaardvereiste voor een tandartspraktijk, dus zorg ervoor dat u deze vragen stelt voordat u uw afspraak boekt. Het laatste dat je wilt is om je geliefde naar hun afspraak te brengen en er vervolgens achter te komen dat ze hem of haar niet zullen kunnen behandelen vanwege het gebrek aan benodigde apparatuur.

Pleitbezorgersorganisaties zijn een grote hulp

Als er organisaties voor belangenbehartiging van speciale behoeften in uw omgeving zijn waar u hierover kunt spreken, doe dit dan zeker. Zij zullen u in de juiste richting kunnen wijzen voor tandartsen die ervaring hebben en die op de juiste manier kunnen zorgen voor patiënten met speciale behoeften. Sommige tandartsen weigeren mogelijk patiënten met speciale behoeften op te nemen vanwege de moeilijkheid , dus het stellen van een belangenbehartigingsorganisatie is een geweldige manier om een ​​duidelijk antwoord te krijgen en in de juiste richting te worden gewezen. Misschien heb je geluk en ontdek je dat een tandarts voor speciale behoeften onder je polis valt, maar laat je verwachtingen niet te hoog liggen.

Breng iets bekend

Als uw geliefde jonger is, zoals een kind, overweeg dan om hun favoriete speeltje mee te nemen . Of, als uw geliefde ouder is, denk aan iets anders om mee te nemen, zoals hun favoriete boek . Hoe dan ook, iets brengen waar je geliefde dol op is en waarmee je bekend bent, is een geweldige manier om de spanning en angst te verlichten.

Mogelijke gespleten behandelingen

Als uw geliefde eenvoudigweg niet kan ontspannen tijdens een reiniging of een andere procedure, maar er komt nog meer aan te bieden , overweeg dan om de behandelingen te splitsen . Als u speciaal bij een tandarts bent die speciale behoeften heeft, bieden zij deze oplossing meer dan waarschijnlijk aan.

In plaats van een aantal behandelingen in één keer te doen, zullen veel tandartsen patiënten met speciale behoeften tegemoet komen en deze opsplitsen over een korte of lange periode. Het hangt echter allemaal af van de ernst van de zaak en wat er moet worden gedaan.

Wat thuis kan worden gedaan voor mondgezondheid

Het zorgen voor de mondgezondheid van uw geliefde is uitermate belangrijk voor hun algehele gezondheid. Als ze een slechte mondhygiëne hebben, kan dit leiden tot meerdere problemen, zoals rottende tanden en verlies van botstructuur in de kaak. Daarom neemt u thuis de nodige stappen om ervoor te zorgen dat bezoeken aan de tandarts minimaal zijn.

Regelmatig hun tanden poetsen

U moet uw geliefde twee keer per dag twee minuten lang elke keer poetsen. Plaats de borstel altijd in een hoek van 45 graden ten opzichte van de lijn van het tandvlees terwijl u de zachte weefsels en de basis van de tanden borstelt. Voor het oppervlak van de tandenborstel in een cirkelvormige beweging op en neer, en vermijd horizontale strepen die te hard zijn.

Als uw geliefde niet gewend is regelmatig haar tanden te poetsen, zal dit lastig zijn, vooral als zij een kind zijn. Poets je tanden met je geliefde, of doe het eerst zelf , om ze te laten zien dat het belangrijk en iets regulier is. Je moet ze laten zien dat dit iets is dat ze moeten doen en dat het heel gemakkelijk is.

Geef Flossing een keer proberen

Flossen kan heel moeilijk zijn om te doen, maar het is de moeite waard om het eens te proberen. Voor kinderen in het algemeen moet je wachten om te flossen als de tanden allemaal goed aanraken, voor volwassenen maakt het niet uit in welk stadium je het doet.

Begin met het bekend maken van je geliefde tandzijde en laat ze vervolgens zien hoe het werkt. Je zult het misschien al geruime tijd niet voor hen kunnen doen, maar het in de hele routine opnemen, zodat ze weten dat het heel belangrijk is voor een goede mondgezondheid.

Keep the Routine Regular

Zorg er altijd voor dat u een mondgezondheidszorgroutine houdt en eraan houdt . Zelfs als uw geliefde nog niet volledig deelneemt aan de mondzorgtraining , is het erg belangrijk dat u er zelf aan vasthoudt. Uiteindelijk zullen ze alles willen doen wat je doet en kunnen ze je zelfs laten beginnen met mondwater.

Zolang zij zien dat u uw mondgezondheid behartigt, vooral nadat u hen voortdurend vertelt hoe belangrijk een goede mondhygiëne werkelijk is, zult u verbaasd zijn hoe enthousiast uw geliefde erover zou kunnen krijgen.

Denk eraan om altijd geduldig te zijn

Het zal je geliefde enige tijd kosten om aan alles te wennen, dus een herinnert je je er altijd aan om geduldig te zijn en onthoud dat alle. je harde werk om hen te helpen zal uiteindelijk vruchten afwerpen. Kalm blijven en geduldig zijn is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar mensen met speciale behoeften hebben dat juist nodig. Dit zal zonder twijfel zeer frustrerend zijn voor jullie allebei.

Conclusie

Het helpen van je geliefde, of ze nu autisme of een andere vorm van speciale behoeften hebben, met hun mondgezondheid is uitermate belangrijk voor al het andere dat ze nodig hebben.

Resources

http: // www. circleofmoms. com / autismaspergerspdd-awareness / taking-a-autistic-child-to-the-dentist-485809
Deze website is een geweldige hulpbron voor moeders die advies en begeleiding van andere moeders willen. Het heeft meerdere forums die erg nuttig zijn voor het beantwoorden van vragen over belangrijke onderwerpen met betrekking tot hun kinderen.

https: // www. mykoolsmiles. com / inhoud / tandartsen-voor-kinderen-met-speciale-behoeften
Dit is een gids over het vinden van een tandarts die specifiek patiënten met speciale behoeften behandelt. Het is geweldig voor ouders die willen dat iemand die alleen met dit soort patiënten omgaat, heeft en verwijst wanneer dat nodig is.

http: // www. friendshipcircle. org / blog / 2012/05/16 / a-special-needs-guide-to-dental-hygiene-for-children /
Ook al zegt het dat het om tips voor kinderen met speciale behoeften gaat, itaâ € ™. € is goed voor zowel kinderen als volwassenen, afhankelijk van de omstandigheden. Het heeft betrekking op dingen die je voor alle leeftijden kunt doen en is relevant voor meerdere situaties en medische standaarden.

http: // www. asha. org / Over / nieuws / Persberichten / 2015 / Autisme-Bewustzijn-Maand-Tandverzorging-Tips /
Deze gids is geweldig voor ouders van kinderen met autisme. Het kan ook nuttig zijn voor volwassenen met autisme. Het heeft zeer nuttige tips over het starten en onderhouden van een routinematig mondgezondheidschema.

https: // expertbeacon. com / kinderen-autisme-need-special-care-zorgen-orale-health / #. WKjCfzsrLIV
Dit artikel schetst welke speciale behoeften patiënten specifiek nodig hebben, en wat u als ouder moet zoeken in een tandarts en hoe u een gemakkelijker bezoek kunt krijgen. Dit kan ook worden toegepast op een oudere patiënt en hun geliefde of verzorger.

April 17, 2018