Back to Question Center
0

Wetenschappers beginnen tanden te laten groeien met nieuwe lasertechnologie

1 answers:

Foto credit: Arany PR et al.

Vulling nodig?. Hoe wilt u een tandartsafspraak van 5 minuten reserveren waarmee uw tandarts uw natuurlijke tand kan laten teruggroeien?

Dit kan allemaal heel snel mogelijk zijn, dankzij het door Harvard geleide team dat met succes verlichting met laag vermogen gebruikte om. coax stamcellen om nieuwe dentine te vormen - de harde kern van de tand.

Stamcellen zijn â € œmeestercellen â € ?? - perenz 5172. dat bestaat door het hele lichaam. Ze hebben het vermogen om te differentiëren naar andere soorten cellen - wat betekent dat ze het potentieel hebben om beschadigde weefsels te vervangen of repareren.

Wetenschappers hebben lang getheoretiseerd dat lasertherapie op een laag niveau biologische processen kan activeren, zoals stimulering van de haargroei en huidverjonging, maar onduidelijk waren over de mechanismen. Dit is de eerste keer dat dit proces is aangetoond en waargenomen.

â € œIk ben een tandarts door te trainen. Dus ik denk dat het potentieel heeft voor grote impact in de klinische tandheelkunde, â € ??. onderzoeker Praveen Arany van het National Institute of Dental and Craniofacial Research, onderdeel van de National Institutes of Health van de Verenigde Staten.

Deze nieuwe techniek kan de noodzaak voor vullingen voorkomen en kan in de toekomst mogelijke prijzig wortelkanaalbehandelingen vervangen.

Hoewel de experimenten alleen op ratten in hun lab zijn uitgevoerd, bieden hun bevindingen een grote sprong voor zowel tandheelkunde als regeneratieve geneeskunde.

Dr. Dusko Ilic, Senior Lecturer Cell Science, King's College London, zei: â € œDe aanpak lijkt vrij eenvoudig en hoewel het hightech klinkt, is de technologie niet onbetaalbaar. â € œ

â € œIn tegenstelling hiermee zijn het lage kosten. â € ™

De resultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine.

April 19, 2018