Back to Question Center
0

Hoe de juiste tandarts te vinden

1 answers:

Op zoek naar de juiste tandarts kan maar twee dingen betekenen: een leven lang gezond lachen of een heel tijdperk van rotte tanden. Als u net bent verhuisd naar een andere stad of een tandheelkundig bezoek voor langere tijd hebt uitgesteld, moet u waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe.

Patiënten die vreselijke ervaringen hebben gehad met hun tandarts, kunnen last hebben van extreme tandangst. Ze mogen nooit meer teruggaan naar een tandarts. Dat is waarom het vinden van de juiste tandarts echt een verschil kan maken en niet lichtvaardig moet worden genomen.

Hoe kiest u de tandarts die overeenkomt met uw behoefte?

 • 01 Wat voor soort tandarts heeft u nodig? - dedicated nursing associates. Algemene tandartsen zijn opgeleid om alle soorten behandelingen uit te voeren. Als u echter moeilijke of ongebruikelijke gebitvoorwaarden hebt, kan uw tandarts u doorverwijzen naar een specialist.

  • Endodontologen diagnosticeren en behandelen ziek tandvlees en voeren wortelkanaalbehandeling uit.
  • Prosthodontisten verrichten esthetische restauratie en vervanging van tanden door verschillende procedures zoals kronen, bruggen en kunstgebitten.
  • Orale en maxillofaciale chirurgen zijn specialisten in de chirurgie met expertise in de behandeling van aandoeningen van de mond, tanden, kaken en bijbehorende structuren.
  • Orthodontisten corrigeren gaten, beten en slecht geplaatste tanden, met behulp van beugels en andere tandheelkundige hulpmiddelen om tanden in een betere positie te brengen.
  • Parodontologen zijn gespecialiseerd in de preventie, diagnose en behandeling van tandvleesaandoeningen en bij de plaatsing van tandheelkundige implantaten.
   Extreem nerveuze patiënten willen mogelijk een tandarts zoeken die is gespecialiseerd in het beheer van tandheelkundige angsten. Anderen kiezen ervoor om een ​​tandartsenspecialist zonder pijn te zien.
 • 02 Gemak is een belangrijke factor bij het vinden van een tandarts. Het is waarschijnlijker dat u uw tandartsafspraak houdt wanneer de kliniek in uw buurt of op uw werkplek is. U kunt informeren naar hun spreekuur. Is de tandarts bijvoorbeeld beschikbaar na werktijd en in het weekend?. Biedt hij spoedeisende tandheelkundige behandelingen aan?

 • 03 Controleren op geloofsbrieven . Het spreekt voor zich dat u uw tandarts nodig heeft om competent te zijn. Dat betekent dat hij of zij een hoog niveau van professionalisme handhaaft en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Wees niet bang om te vragen waar de tandarts zijn training heeft gekregen of hoe lang hij in de praktijk is geweest. U kunt ook uw lokale tandheelkundige organisatie bellen voor een lijst met aanbevolen tandartsen in uw regio of online controleren op beoordelingen en informatie die door andere patiënten is geschreven.

 • 04 Overweeg kosten en verzekeringsdekking. Terwijl andere patiënten loyaal blijven aan hun tandarts, ongeacht hun servicekosten, zijn anderen sterk afhankelijk van hun tandartsverzekering. Als u uw opties bij uw verzekeringsmaatschappij nakijkt, krijgt u mogelijk extra voordelen, dus zorg ervoor dat u hen belt voordat u een afspraak maakt.

 • 05 Controleren op comfortdiensten voor patiënten. Om uw bezoek zo comfortabel mogelijk te maken, moet u van tevoren informeren of hun kliniek premedicatie of lachgas biedt, en voorzieningen zoals muziek, films of verwarmingsmatras.

 • 06 Boek een afspraak. Onderzoek en aanbevelingen zijn altijd nuttig, maar de enige manier om te garanderen dat u uw perfecte match hebt gevonden, is door uw eerste bezoek aan een tandarts te plannen. Dit is uw kans om een ​​toekomstige tandarts te evalueren. Vuur af met je vragen en observeer de omgeving!. Leken de medewerkers oprecht geïnteresseerd in uw gebit?. Waren ze vriendelijk en hoffelijk?. Had u het moeilijk om uw zorgen kenbaar te maken?

Een goede mondzorg is een levenslange verbintenis. Als je eerste afspraak aangenaam was en je je op je gemak en op je gemak voelde, heb je misschien zelf een nieuwe tandarts gevonden!

April 20, 2018