Back to Question Center
0

Bot die Wiki-artikelen schrijft - Semalt Expert

1 answers:

Je denkt misschien dat het schrijven van 15.000 artikelen op een dag niet echt is, maar het is mogelijk dat een Zweed wordt genoemd als Sverker Johansson. Ivan Konovalov, de expert van Semalt , vertelt dat deze persoon met succes een computerprogramma heeft gemaakt dat miljoenen artikelen kan schrijven. Hij schreef meer dan 2,7 miljoen Wikipedia-artikelen en verbaasde de wereld met zijn geweldige werk. Volgens de Wall Street Journal werd Johansson 's werelds meest productieve auteur en zijn bijdragen goed voor 8,5 procent Wikipedia-artikelen.

Hoe kunnen bots tal van artikelen schrijven?

Volgens Johansson kan zijn bot honderden tot duizenden Wikipedia-artikelen per dag schrijven. Hij is een wetenschapsleraar met geavanceerde graden in civiele techniek, taalkunde, economie en natuurkunde. Johansson vertelde de Wall Street Journal dat zijn bot de informatie uit meerdere vertrouwde bronnen verwijdert en het materiaal samenbakelt. Meestal omvat deze software artikelen die betrekking hebben op de taxonomie van kleine dieren zoals kevers en vlinders. Het is ook in staat om verhalen te schrijven over kleine steden en dorpen in de Filippijnen.

De naam van de bot van Johansson:

De schepping van Johansson wordt Lsjbot genoemd. Deze specifieke bot is beslist niet bedoeld om artikelen voor menselijke ogen te schrijven..De Associated Press kondigde bijvoorbeeld aan dat het bepaalde robots zou gebruiken om honderden contentstukken te schrijven, en diverse nieuwswebsites gebruiken bots om dagelijks nieuwsonderwerpen te schrijven. Ze hebben voornamelijk betrekking op verhalen met betrekking tot financiën en sport. Op Wikipedia wordt de helft van alle artikelen bewerkt met de hulp van bots. Sommige langetermijnredacteuren van Wikipedia zijn niet blij omdat niet-mensen verschillende artikelen hebben geschreven. Johansson verdedigt de bot en wijst erop dat de artikelen die hij heeft geschreven, juist en tot het doel zijn.

Lsjbot bijvoorbeeld schreef stompartikelen over de steden Basey, Filippijnen. Toen de Tyfoon Yolanda in dat dorp toesloeg en doden veroorzaakte, konden heel veel mensen de stomp bezoeken en een groot aantal slachtoffers redden.

Hoe werkt Lsjbot?

De één miljoen artikelen die Lsjbot schreef zijn accuraat en to the point. Deze bot verzamelt gegevens uit verschillende bronnen en compileert de informatie in het formaat dat op Wikipedia past. De bot heeft tot nu toe meer dan 454.000 artikelen gemaakt en de helft daarvan is in de Zweedse taal. De Zweedse Wikipedia-community leerde de les van verschillende conflicten met betrekking tot bots voor het creëren van artikelen, maar was nieuwsgierig om meer te weten over de bot van Johansson. De Zweedse Wikipedia-redacteur bekeek de artikelen en zei dat Lsjbot goed werk had verricht. Hij stond echter niet toe dat deze bot controversiële onderwerpen schreef omdat de Lsjbot geen mechanische dingen kon voelen.

Kritiek op de bot van Johansson:

Veel mensen hadden kritiek op de bot van Johansson, waaronder Achim Raschka van de Duitse Wikipedia. Hij beklaagde zich over de zinsstructuur en zei dat Lsjbot niet in staat was om lange artikelen te schrijven. Deze bot gebruikt verschillende gegevenssets, maar laat verschillende authentieke bronnen achter tijdens het schrijven van alles. Het voordeel van de kritiek is dat alle artikelen niet de juiste referenties ondersteunen. Het betekent dat Lsjbot veel verwijzingen naar Wikipedia moest toevoegen. Met deze bot wordt het steeds eenvoudiger om een ​​groot aantal artikelen te maken. Maar we hebben nog steeds menselijke redacteuren en schrijvers nodig om de dingen te helpen verduidelijken.

November 29, 2017
Bot die Wiki-artikelen schrijft - Semalt Expert
Reply