Back to Question Center
0

Expert van de semalt: IoT en Reaper Botnets en de risico's die daarmee samenhangen

1 answers:

Reaper-botnets worden gebruikt om bepaalde onlinediensten, zoals de DDOS (Distributed Denial of Services), te verlagen en te targeten. Ze leveren ook een groot aantal spam-campagnes. Omdat gebruikers geen idee krijgen of de reaper-botnets hun computers infecteren, is het gemakkelijk voor spammers om uw persoonlijke gegevens te stelen die vervolgens worden gebruikt voor zwendel op identiteitsdiefstal.

Nik Chaykovskiy, the Semalt Customer Success Manager, legt uit dat het ergste is dat cybercriminelen botnets maken en deze verkopen aan de online bieders. Ze gebruiken vervolgens de botnets voor sommige cybercriminaliteit over de hele wereld. De IoT-botnets zijn verzamelingen van gecompromitteerde apparaten, waaronder routers, DVR, camera's, draagbare apparaten en verschillende ingebedde technologieën. Het is voornamelijk geïnfecteerd door virussen en laat aanvallers verschillende taken zowel offline als online besturen en uitvoeren. Alle IoT-apparaten hebben slechte beveiligingsopties en kenmerken, zoals voorspelbare referenties, aangetaste beheerdersaanmeldingen en gedeelde poorten voor externe toegang. De hackers compromitteren de apparaten voornamelijk door brute force-logins en injecteren verschillende malware via de open poorten of kwetsbare services.

Hoe te achterhalen of uw pc een onderdeel is van IoT of reaper-botnets

Het is gemakkelijk om te achterhalen of uw computer deel uitmaakt van een botnet en u kunt ook de invloed ervan op de prestaties van uw apparaat evalueren. Wanneer een computer een botnetdeel wordt, functioneert deze langzaam en werkt niet volgens uw instructies. Bovendien worden de websites niet correct geladen en zijn uw besturingssystemen overbelast met veel vragen.

Hoe werken deze botnets?

De reaper-botnets en IoT worden geïnstrueerd om bepaalde taken uit te voeren. Ze zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het stelen van persoonlijke informatie, zoals creditcardgegevens, en zijn mogelijk niet zichtbaar voor de gebruikers vanwege hun stille gedrag. Hackers die bekend staan ​​als botmasters maken voornamelijk gebruik van deze botnets. De commando- en control-servers zijn bedoeld om de botnets neer te halen.

De volgende risico's houden verband met deze botnets.

1. Ze doen alsof ze legitiem zijn en helpen je bij verdachte activiteiten:

De risico's die aan de botnets zijn verbonden, zijn dezelfde als de risico's van kwaadaardige programma's en verdachte activiteiten op internet. De botnets zijn bijvoorbeeld ontworpen om uw persoonlijke gegevens te stelen en toegang te krijgen tot uw creditcardgegevens. Ze krijgen ook toegang tot uw intellectuele eigenschappen, blauwdrukken en wachtwoorden en dwingen u soms om op hun links naar gelieerde websites te klikken. U moet begrijpen dat wanneer uw computer eenmaal geïnfecteerd is, deze niet langer als uw vereisten zal fungeren, maar de taken zal uitvoeren die door een hacker zijn toegewezen.

2. Er is geen grens tussen persoonlijke en zakelijke computer en mobiele apparaten:

De grens tussen zakelijke en persoonlijke computers is wazig. We kunnen allemaal het slachtoffer worden van botnet-malware en de enige manier om er vanaf te komen is het installeren van de anti-malware programma's. Het identificeren en stoppen van de botnet-malware is alles wat u nodig hebt om uw veiligheid online te garanderen. Vanuit technologisch perspectief kunnen de botnets worden gestopt met anti-malware- of antivirusprogramma's. We kunnen de infecties in het netwerkverkeer stoppen en kunnen ze binnenkort kwijtraken.

November 29, 2017
Expert van de semalt: IoT en Reaper Botnets en de risico's die daarmee samenhangen
Reply