Back to Question Center
0

Semalt Expert van Islamabad: Wat is een zoekmachine en hoe werkt het?

1 answers:

De meeste mensen vragen zich vaak af hoe zoekmachines websites rangschikken. Wat is een zoekmachine en hoe werkt deze? Zoekmachines zijn websites op internet die gebruikers helpen informatie te vinden die is opgeslagen op internet.

Op het meest elementaire niveau wordt het woord 'zoekmachine' gebruikt om op crawler / spider gebaseerde zoekmachines te beschrijven, evenals door mensen aangedreven directory's. Beide typen zoekmachines verzamelen hun aanbieding op verschillende manieren, maar in dit artikel richt Sohail Sadiq, een topspecialist van Semalt , zich op de zoekmachine van Google.

In de eerste plaats hebben zoekmachines 3 dingen gemeen:

1. Hun zoektocht op het internet is gebaseerd op specifieke woorden die als belangrijk worden aangemerkt

2. Ze slaan de index op van deze woorden en de sites waar de woorden werden gevonden

3. Ze laten bezoekers of gebruikers zoeken naar woorden of een combinatie van woorden in die index

Tijdens het crawlproces gebruiken zoekmachines automatische scripts die bekend staan ​​als spiders of crawlers die continu op internet surfen. Crawlers worden bestuurd door een programma dat de URL's voor de te crawlen scripts biedt.

Na het crawlproces worden kopieën van de webpagina's die door de spiders zijn gevonden, geïndexeerd..Het indexeringsprogramma van de website registreert woorden van individuele pagina's samen met de URL's waar de woorden in een tabel werden gevonden.

Wanneer een zoekmachine resultaten retourneert als reactie op een zoekopdracht die door een gebruiker is ingevoerd, biedt deze de meest relevante resultaten, afhankelijk van de gemaakte query. Normaal gesproken verschijnen de resultaten volgens een vastgesteld criterium dat wordt bepaald door algoritmen die worden gebruikt om de relevantie van de inhoud te meten ten opzichte van de woorden die zijn ingevoerd door de gebruiker die naar specifieke informatie zoekt.

Hoewel de formules die door zoekmachines worden gebruikt, goed bewaarde geheimen zijn, zijn het aantal keren dat een specifiek woord wordt weergegeven en de plaats op de website-kopie meestal de belangrijkste factoren die de relevantie van de pagina voor het specifieke woord bepalen. Resultaten die als zeer relevant worden beschouwd, worden bovenaan de resultaten van de zoekmachine vermeld in vergelijking met minder relevante resultaten. Andere factoren die bepalen hoe de zoekresultaten van zoekmachines worden weergegeven, zijn paginatitels, interne links naar andere pagina's, inkomende links van andere sites met een hoge autoriteit en metatags.

Betaalde resultaten versus organische resultaten

Normaal gesproken levert de zoekmachine resultaten in twee categorieën: betaalde resultaten en organische resultaten. Organische resultaten treden op als gevolg van het hierboven geschetste proces. Aan de andere kant hebben betaalde resultaten betrekking op een marketingtechniek waarbij webmasters zoekmachines betalen om hun sites in de zoekresultaten te laten verschijnen. Behalve dat ervoor wordt gezorgd dat websites worden geïndexeerd, garandeert betaalde inclusie dat crawlers hun sites vaker bezoeken. Verschillende zoekmachines categoriseren betaalde resultaten anders. Hoewel sommige weergegeven inclusies advertenties zijn, tonen anderen ze als resultaten naast organische resultaten.

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachinemarketing, algemeen bekend als SEM, verwijst naar het proces van het aanbrengen van wijzigingen aan een site om zijn rangorde op de resultatenpagina's van directories en zoekmachines te verbeteren. Meestal wordt het woord SEM gebruikt om betaalde technieken aan te duiden die zijn bedoeld om de positie van een website te verbeteren. Deze omvatten betalen per klik (PPC), betalen per opname, banneradvertenties en andere marketingprogramma's van zoekmachines.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel bekend als SEO, is het proces waarbij de structuur en inhoud van een website worden gewijzigd om het gemakkelijker te maken om op organische zoekmachine-resultaten te verschijnen. Deze technieken omvatten:

  • Meta-tags of titels wijzigen
  • Optimalisatie van URL's
  • Lichaamscopie herschrijven
  • Flash-inhoud of -kaders kwijtraken
  • Integratie van inkomende links, interne links en uitwisseling van links met websites van autoriteiten
  • Een sitemap opnemen
  • Inhoud optimaliseren met PDF-bestanden
  • Optimalisatie van de mappenstructuur
November 29, 2017
Semalt Expert van Islamabad: Wat is een zoekmachine en hoe werkt het?
Reply