Back to Question Center
0

Semalt: Wat is Crawler-spam? Hoe het te voorkomen in drie eenvoudige als ABC-stappen

1 answers:

We gebruiken Google Analytics om het verkeer van onze site te volgen en om gegevens over de bezoeken en hits te verzamelen. Ondertussen is het ook belangrijk om meer informatie te krijgen over spammers en bots en de manieren waarop deze onze sites beïnvloeden. Hackers en spammers proberen onze Google Analytics-gegevens voor persoonlijke doeleinden te misleiden. Ze sturen bots en schadelijke dingen naar onze sites, waardoor we geen goede positie in zoekmachines krijgen.

Ivan Konovalov, de Semalt Customer Success Manager, legt uit dat er twee belangrijke soorten spam-verwijzingen zijn: crawler-spam en ghost-spam. De ghost-spam slaagt er altijd in om het Google Analytics-account voor de gek te houden door de nep-bezoeken te loggen, zelfs als de bots nooit uw website hebben bezocht. Crawler-spam bezoekt uw website echter wel, maar het is lastig om vast te stellen of deze zich bezighield met uw webinhoud of niet, omdat het bouncepercentage altijd 100% is.

Wat is crawler-spam?

Op dit moment hopen we dat u uw kennis over verwijzingsspam hebt verbeterd en klaar bent om inzicht te krijgen in de crawler-spam. De crawler-spam bezoekt je blog of internet echt, maar heeft geen interactie met je inhoud of artikelen. Dit type spam komt vaker voor dan spookspam omdat er niet veel bronnen nodig zijn om crawlers te maken. Het internet zit zelfs vol met crawler-spam en wordt vaak gebruikt door Google, Bing en Yahoo om een ​​groot aantal sites te indexeren. Het doel van crawler-spam is mensen te lokken om producten te kopen via gelieerde links. Spammers en hackers blijven de crawler-spambots verspreiden op internet en proberen links terug te krijgen naar hun eigen websites. Bovendien gebruiken ze crawler-spam om uw site te de-indexeren van de resultaten van de zoekmachine.

Hoe kan ik de crawler-spam in drie eenvoudige stappen voorkomen?

Omdat de crawler-spam daadwerkelijk toegang heeft tot uw website, zien de hostnamen er betrouwbaar en betrouwbaar uit..Helaas zal het niet als spookspam verschijnen en verhoogt het je bouncepercentage. De crawler-spam toont geldige hostnamen en onderscheidt zich als de geldige bezoeken, maar heeft niets met authenticiteit te maken. Dat is de reden waarom het voorkomen van crawler-spam een ​​noodzakelijke maatregel is als u de veiligheid en bescherming van uw site wilt waarborgen.

Stap 1: Identificeer alle spambasedes en websitenamen:

Om alle spamdomeinen en -sites te identificeren, dient u in te loggen op de Google Analytics-accounts en deze eenvoudige stappen te volgen:

 • 1. Aan de linkerkant moet je naar de optie Overnemen navigeren;
 • 2. Kies de optie Alle verkeer en ga naar de knop Verwijzingen;
 • 3. Klik in het primaire gedeelte van het Google Analytics-account op de optie Hostnaam om de crawler-spam te identificeren;

Hier kunt u vaststellen of crawler-spam nep-bezoeken verzendt of niet.

Stap 2: Maak de reguliere expressies:

Nadat u de crawler-spam hebt geïdentificeerd, is de volgende stap het maken van reguliere expressies op de volgende manier:

 • traffic2cash \ .xyz | darodar \ .com | knoppen-for-website \ .com

We willen u aanbevelen om het samen met Notepad en TextEdit te plaatsen, dus u zult teruggaan naar de hoofdpagina. U hoeft de uitdrukking niet te bewerken met de '|' - teken omdat het de uitdrukkingen stopt bij het uitvoeren van hun functies.

Stap 3: Stel het aangepaste filter in en sluit de spambusdomeinen en websitenamen uit:

De derde en laatste stap is het instellen van de aangepaste filters en het uitsluiten van alle crawler-spamdomeinen. Denk hierbij aan de volgende stappen:

 • 1. Ga naar het beheerdersdashboard van uw Google Analytics-account.
 • 2. Klik in het bovenste menu op de knop Alle filters en selecteer die roodgekleurde optie Filter toevoegen.
 • 3. Nadat het filter is gemaakt, voegt u de verdachte domeinnamen eraan toe en vergeet niet de filters te verifiëren om ervoor te zorgen dat alle problemen zijn opgelost.
  November 29, 2017
  Semalt: Wat is Crawler-spam? Hoe het te voorkomen in drie eenvoudige als ABC-stappen
  Reply